Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 29 september 2011

Jag har kommit underfund med att te måste vara guds gåva till mig här i livet. Det finns ingenting annat som jag njuter av så mycket i dryckesväg som te. Jag zippar mycket hellre på te än på ett glas rött eller vitt vin.
Jag har ju mina rutiner liksom de flesta andra.
På kvällen så brygger jag te i min fina tekokare, och oftast på veckorna så pressar jag två apelsiner. Det är mitt kvällsfika. Sedan kan det ju förstås slinka ner något sött och gott också men, jag försöker hålla mig till sådant på fredagar och lördagar. Det är lätt att fastna i ett sockerberoende, och det försöker jag hålla mig i från.
Förra året drejade jag, med lite hjälp min egen tekopp (nedan). Det ger teet lite extra feeling.
Elias var feberfri i morse så han fick gå på skolan i dag. Det blir en vanlig skoldag så jag ska hämta honom 13.20. Innan dess ska jag hinna träna. Jag har riktigt sett fram emot det eftersom jag missade vattengympan i tisdags. Träningen ger mig en sådan skön känsla i kroppen och jag känner mig så nöjd efteråt. Det är alldeles för många som bara ser hindren i att träna och då har man inte rätt inställning eller rättare sagt motivationen att träna heller. Vill man så kan man alltid hitta tid och tillfällen till att träna.

Nattvandrarmötet i Östersund blev inställt för vår del i går. Det hade varit kul, men det kommer flera tillfällen.

Kan någon förklara för mig hur man som förälder tänker när de köper ut alkohol och tobak till sina minderåriga barn? och dessutom festar tillsammans med dem.
Jag blir så fruktansvärt upprörd och besviken på att dessa föräldrar inte förstår bättre. De ska vara en vuxen förebild för sina och andras barn, men beter sig som ett barn själv. Jag har inte velat tro att verkligheten faktiskt är så skrämmande. Jag kan tänka mig att de föräldrar som gör detta bara rycker på axlarna och tänker so what! jag gör väl som jag vill med mina barn. Men för mig och jag vet för många andra är det verkligen inte OK. Deras barn tycker säkert att det är bra och häftigt, men det är också till att säga till sin 16 åring att det är ok att du dricker och röker fast du egentligen inte får.
Jag förstår inte hur man kan resonera och säga att man minns ju själv hur det var när man var ung, och man är ju bara ung en gång.
Jag tycker inte att man som förälder ska göra det enkelt för ungdomarna att få tag på alkohol.
Jag tycker inte heller att det är ok att de får smaka/dricka hemma innan de är myndiga.
Det är tragiskt att dessa föräldrar inte har bättre insikt.
Jag kommer att stå på mig både när det gäller alhohol och tobak till mina barn. Jag kommer att gör allt vad som står i min makt för att de aldrig någonsin ska börja röka. Det är det värsta jag vet. Jag har ingen empati för människor som utsätter sin kropp för sådant skit som skadar deras hälsa i alla former.

Kramelikramar!
:O)

3 kommentarer:

 1. Nej, man ska föregå med gott omdöme inför sina barn och alkohol ska man varken köpa ut eller dricka med dom.
  När mina barn började bli så stora att dom fick vara ute på kvällarna och jag visste att dom skulle på en fest, så la jag mig aldrig förräns dom kom hem. Hur sent det än var och är. Har ju min andra omgång tonåringar nu. När mina vuxna barn var tonåringar så var dom andra barnen små och ibland så blev det bara nån timme emellan dom kom hem tills dom mindre vaknade. Jag tror att jag "stämde i bäcken" genom det. Dom visste att dom aldrig kunde bara smyga in utan att jag märkte det. Sen måste man ju vara förberedd på att kanske åka iväg och hämta dom också. Tonårstiden är inte lätt för ungdomarna. Mycket tryck utifrån och vet dom att föräldern har regler för dom, så kan dom alltid skylla på det också.

  Det gäller också att man har öppen dialog och att dom kan känna förtroende för en och alltid våga ringa hem om det är något och veta att dom ska hem. Oavsett i vilket skick dom än är. Jag kan säga att det har varit och är fortfarande väldigt ansvarsfullt när man är ensam förälder. Jag har haft tur med mina barn och är mer än tacksam för det.

  kram

  SvaraRadera
 2. Underbar te-mugg!!!
  Har faktiskt dragit ner lite på kaffedrickandet..och ist gått över till te...finns såå mycket gott!!!
  Du skriver alltid såå kloka ord!!!
  Jag säger det igen...när jag jobbade och man hämtade in minderåriga till mitt jobb...för att dom var för fulla på stan...då hände det ibland..när man ringde föräldrarna och bad att dom skulle hämta sitt barn...att föräldrarna var lika fulla!!! Man kan inte låsa in en minderårig i "fyllecell". El ibland när man körde hem ngn berusad..så var föräldrarna lika fulla. Säger då det!! Tror det är därför mina döttrar blivit avskräckta..vad det gäller att bli berusade...dom vet vad det handlar om. Eftersom både jag och mitt ex..har haft/har samma jobb...så vet dom.
  Ha en fortsatt underbar dag..med bl a träning!!
  Kramar Annika

  SvaraRadera
 3. Nej!
  Som vuxen får man allt föregå som gått exempel. Att köpa ut till barn och ungdomar kan jag bara inte förstå.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera