Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 16 september 2011

Bilderna talar sitt tydliga språk. Jag har åkt på en riktig skitförskylning. Näsan rinner och jag snorar, snörvlar och nyser, ömsom svettas och ömsom fryser. Det slog ner som en blixt i onsdagskväll när jag var på jobbet. Jag tyckte att det var nog efter Elias 11 dagars feber, och hostan jag hade för bara ett par veckor sedan. Men baciluskerna ville något annat. Och det är klart, det är många som är förskylda nu. Det går ju inte fly från det. Det är bara att ta smällen och "gilla" läget.
Och när jag ändå är inne på sjukdomar så läste jag att dammet vi har under våra sängar kan skada vår hälsa. Det ska tydligen finnas stora mängder kemikalier i dammet, och när dessa kemikaler samverkar kan det ge den så kallade cocktaileffekten. Det farliga blir farligare.
Och i går läste jag att multiresistenta former av tuberulos sprids med oroväckande hastighet i Europa. Om inte myndigheterna får stopp på pandemin kommer tbc att döda tusentals människor.
Och inte nog med det så har antalet bröstcancerfall ökat dramatiskt i världen.
Om man ska gå och tänka på sådant skulle vi få gå och vara rädda och oroliga hela tiden. Jag förstår att medierna har skyldighet att informera allmänheten, men i bland skulle det vara bättre att inte få veta. Det man inte vet lider man inte av. Allt har två sidor.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Eftersom jag var sjuk i går så fick Gunnar gå på föräldramötet i går kväll. Och jag kan inte sluta att förundras över varför det inte kommer flera föräldrar? Det kom 7 föräldrar (av en klass på minst 20 barn). Finns det verkligen så svagt intresse för vad deras barn gör på dagarna? Oavsett om man har gått alla år innan så händer det ju nya saker hela tiden, nya lärare, nya klasskamrater osv. Och kallelsen till mötet fick vi i god tid. Min reflektion är att det måste vara en stor rädsla för att man ska bli påtvingad något som ska genomföras. Jag tycker inte att det finns någon ursäkt för att inte komma om det inte finns speciella skäl. Man är väl två som delar på ansvaret, oavsett om man är skilda. Det finns säkert de som tycker jag har helt fel, men jag står för det jag skriver. Det handlar om våra barn.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nu mina goaste bloggvänner önskar jag er en trivsam och trevlig helg.
Kramelikram
:O)


6 kommentarer:

 1. Hej
  Jag håller helt med dig.Jag fattar inte att föräldrarna inte har mera intresse av hur det är i skolan. Dessa möten är ju även till för att föräldrarna ska kunna kunna tycka till om både bra och mindre bra saker. Krya på dig och hoppas att du kan njuta lite av helgen. Gittan

  SvaraRadera
 2. Visst är föräldramöten viktiga och man ska gå när dom är. Jag var ensam med barnen och pappan bor drygt 20 mil härifrån och det var inte lätt alla gånger för mig att gå på alla möten.

  Krya på dig

  strömma

  SvaraRadera
 3. Måste börja med att skicka en krya på dej kram!!
  Såå trist att vara förkyld...hatar det..!!
  Ja du detta med föräldramöten. Tror precis som du skriver att man är rädd för att tex bli vald till klassförälder..el ngt. Sådant som jag älskade..fixa och dona..hihi.
  Föräldrar som bryr sig..visst finns dom..som tur är!!
  Men vet..när jag jobbade..och man ringde föräldrarna och bad att dom skulle hämta sitt barn som var berusad....ibland var föräldrarna ännu fullare!!! Ja du säger då det!!
  Sen har jag nattvandrat i många år (gör det inte längre) Jag tyckte det var en självklarhet..även om mina tjejer var stora. Ungdommarna på stan var tacksamma över oss..men dom som satt och skrek åt oss..och undrade om vi inte hade ngt annat att göra. Det var män i 45 års åldern...så att vissa barn hamnar snett..är inte alls konstigt!!!
  Phu..lång kommentar..
  Önskar dej en fortsatt bra kväll...och hoppas att du snart blir bättre!! Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för er omtänksamhet, jag har faktiskt kryat på mig under dagen, jag inbillar mig att både blåbären som jag åt till frukost och jägermeistern som jag drack ett par klunkar av i kväll gjorde susen. det var tydligen en bra blandning :O) Kramar om er :O)Katarina.

  SvaraRadera
 5. Härligt att du känner dig bättre. Hoppas du blir helt frisk blixtsnabbt... Vi brukar gå på föräldramöten men det händer att de är mördande tråkiga. Framförallt är det lite svårt att motivera sig nu när vi ska på fjärde föräldramötet angående förskoleklass... Vi känner redan fröken, Lillasyster har varit på stället sen hon var bebis osv... I fjol hörde vi rektorn prata ett gäng gånger... Ofta är det intressantare att höra från barnen om vad som händer dom i skolan... Mannen sitter i skolrådet för 4:e året men ärligt talat så händer det att vi klunsar om vem som ska gå på föräldramötet. Kram

  SvaraRadera
 6. Hoppas verkligen det går över fort - min förkylning höll i sig prick en vecka. Det är väl OK. Krya på dig!

  Här är det jag som går på ALLA föräldramöten. Av olika skäl. Det har hänt att det inte funkat ibland för att det kolliderat med jobb, men då vi alltid haft så bra kontakt med lärarna tycker jag inte det varit något problem ändå. Jag har nog satt ännu större värde på att kunna slinka med någon del av skoldagen, även om det på senare år uteslutande har blivit vid friidrottsdagar.

  SvaraRadera