Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 30 augusti 2011

Sommarens stora äventyr var när vi åkte båt över till Helsingfors med Silja line från Värtahamnen. Eftersom det var första gången för barnen var det extra spännande. 
En stor båt, ett stort hav, mycket människor/olika nationaliteter, en fantastisk buffé med mat för alla läckergommar, underhållning, dans och övernattning i hytten. Allt var nytt och förväntningarna var höga.
När vi lämnade båten skulle vi ta oss med bil till en liten by ca. 2,5 mil utanför Helsingfors. Bara det var ett litet äventyr att följa skyltarna till slutdestinationen. Att vi sedan blev hämtade med en båt som gick racerfort (tycker jag) gjorde det ännu mera äventyrligt och fantastiskt att få uppleva den finska skärgården.
Och vädret var helt fantastiskt. Den här sommaren har verkligen bjudit på högklassigt väder. Och de få dagar som det har regnat har det knappt varit märkbart.
Bed & Breakfast i Gävle överträffade förväntningarna. Ett mysigt hus med allt vad vi behövde och lite till.
Med tanke på att vi var ute i sista minuten att boka, och alla hotell vi sökte på inte hade ett rum ledigt för 5 personer så kunde vi inte få det mycket bättre. Det var nästan så jag blev lite sugen på att ha ett litet bed & breakfast här, men för det krävs det lite kapital, och det finns det ju tyvärr inte.
Det var bilresandet som drog ner äventyret och jag ställde mig frågan flera gånger om jag kommer att utsätta mig för det flera gånger. 5 i en bil, det är inget bra utgångsläge för att man ska ha humöret på topp. Jag föredrar alla andra fortskaftningsmedel faktiskt.
Mycket och god mat har vi ätit i sommar. Vi har nog blivit riktiga gourmeter eftersom vi under resans gång blev lite kräsna på fisk och fisk. När man jämför. Fisken vi åt på Scandic hotel i Gävle på vägen ner var något utöver det vanliga. Det liksom bara smalt i munnen.
Vi har tillbringat många härliga dagar i Strand, men bad, fiske och goda middagar ute på bryggan och i goda vänners sällskap. Ett sommarparadis, så nära är lyx. Barnen har verkligen badat sig igenom hela sommarlovet. Och vi kunde bjuda Gun och Bertil på några härliga dagar med bla. put and take fiske,  mackjärnsmackor, surströmming och lite hjortronplockning.
Jag är NÖJD!!!
Nästa sommar väntar bla. en vecka i Kroatien tillsammans med Maria. Jag längtar redan.
:O)

5 kommentarer:

 1. Åh, vi åkte också med den båten:)
  Synd att det inte var samtidigt!
  Jamen visst har sommaren varit kanonbra! Södra Sverige har haft mest regn för ovanlighetens skull.
  Gillade ni Linnanmäki?
  Åkte ni den coola träbärgodalbanan? Och framförallt såg du dom COOLA bromskillarna där bak?
  Åh, jag vill också plocka hjortron för det är himmelskt gott!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att ni har haft en så fin sommar med lite olika äventyr. Jag förstår vad du menar med att åka många mil med barn. Jag som är själv med mina har avstått att åka längre turer med dom när dom var mindre...det räcker dom 10 mil vi har upp till Flata när vi åker till brorsans :-).

  kram

  SvaraRadera
 3. Godmorgon!
  Så mysigt ni haft det..och härliga bilder..
  Härliga minnen att plocka fram nu när höstmörkret sänker sig!!!
  Önskar dej en underbar dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig sommar ni verkar ha haft. Kul! Ett tips när det gäller bilåkande med vuxna och barn är att skaffa sig skivor med Hicke Hiskelig Halvulk den tredje som läses av Robert Gustavsson. Helt underbart rolig för alla åldrar över 5 år. De kan lätt rädda en bilsemester. :-) Kram

  SvaraRadera
 5. Eva, om jag sja jämföra så tycker jag att både Gröna Lund och Liseberg bättre, men det var helt ok. Det blev ju över en arbetsdag (i tid). Vi åkte inte någon av de större (livsfarliga) karusellerna, men bromskillarna såg jag, vilket ovanligt sommarjobb.

  Jag håller med dig Strömma, 10 mil räcker nog så gott :O)

  Sommarminnen lever man långt på Annika :O)

  Tack för tipset Jenny :O) ska komma i håg det om det blir sk. långresor i bilen.

  KRAM till er alla :O)/Katarina

  SvaraRadera