Leendet du sänder ut vänder åter till dig




onsdag 20 juli 2011

Grillad halloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado

Receptet gäller för 4 personer

Ingredienser
200 g halloumi
1 påse ruccolasallad
3-4 avocado
1 röd lök
100 g. lufttorkad skinka
1 påse pinjenötter
Färsk timjan
(Honung)

Dressing
3 msk. baslamvinäger
t0,5 dl. olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Bred ut den lufttorkade skinkan på en plåt och sätt in i ugnen i ca 8 minuter så att den blir spröd.
Grilla halloumin under tiden.
Skiva rödlöken.
Bred ut ruccolasalladen på ett fat eller i en större skål.
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen med rödlöken.
Skär halloumin i tärningsstora bitar.
Skär avocadon i bitar. Blanda i salladen.
Ringla över dressingen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och om man vill en strimma honung.

Passar utmärkt till en grillad huvudrätt.
Jättegod!!!
:O)


1 kommentar:

  1. Hej!

    Här har nyjämtarna haft en härlig semester med god mat, utflykter och gemenskap i stora lass.

    SvaraRadera