Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 3 maj 2011

Skönaste stunden på dagen är nu.
Jag jobbade till kl 13 i dag. Sedan blev det vattengympa i 45 minuter. Hem och laga middag till familjen. Det blev stekt sill med lök och potatis, barna fick fiskpinnar och spenat. När jag hade stökat bort middagen åkte jag för att titta på barna som spelade pingis. När jag satt där plingade det till i mobilen, det var Maria som var sugen på en promenad, och jag är inte svårflörtad, så det blev en powerwalk innan kvällfika med barnen.
Jag tycker verkligen att jag utnyttjar dagarna till fullo. Jag låter inte många minuter gå till spillo.
Därför njuter jag så otroligt mycket när jag får brygga mig en kopp te, sätta på mig morgonrocken och sätta mig framför tv´n eller datorn innan det är dags att krypa ner under täcket.
Det är min belöning till mig själv.
Alla gör vi olika. Alla finner sina rutiner och skapar sig behov, behov som tillfredsställer och gör gott. Vi behöver det för att varva ner, men även tillföra kroppen styrka och stabilitet.
Kroppen är gjord för att röra på sig. Jag tror och hoppas på att jag får ett längre liv när jag rör på mig, och jag vet att det gör gott eftersom jag inte har haft ett enda ryggskott på flera år.
Det handlar om att hitta en balans i livet.
Det kan ta tid att hitta den balansen, men sätter man upp rimliga mål,  har rätt inställning och viljan så går det. Alla kan klara det oavsett vilka mål man har. Ingen annan kan göra det åt en, det är bara en själv som måste ta tag i sitt liv. Och det finns alltid hjälp att få.
:O)

2 kommentarer:

 1. Många kloka ord ! Du har så rätt , vi väljer själva vad vi prioriterar här i livet , men ett som säkert är , är att det är en själv det hänger på , både vad gäller aktiviteter för att må bättre , vila och rekreation .
  Jag har alltid känt tillfredställelse sedan jag har fått en riktig genomkörare av kroppen när det gällt motion i olika former . Och även jag tror på ett längre liv om man regelbundet rör på sig och äter lagom stora potioner mat och så bra mat som möjligt .

  Därutöver kan man unna sig ibland att frossa på något gott som en belöning ! Lev väl !

  SvaraRadera
 2. Så rätt du har i det du säger.
  Jättebra skrivet om balans och prioriteringar..

  Kram Maidi

  SvaraRadera