Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 5 februari 2011

Lördag

Det blir inte alltid som man har tänkt.
Och när man är barn så är det inte alltid så roligt och lätt att förstå det när man har längtat och längtat till sådant som man så gärna vill och tycker är roligt.
Tanken var att vi skulle åka och pimpla abborre i dag. Men vädret var avgörande, och i dag var det helt enkelt inte på vår sida.  -9 grader, rejält snöfall och lite blåst.
Men inget ont som har nått gott med sig. Jag har hunnit avkalka tebryggaren och vattenkokaren. Tvättat och hängt tvätt, samt lagt in kläderna i garderoberna.
Det går riktigt bra att göra sådant när man inte känner någon stress och press på sig.
Om vädret är på snällsidan i morgon funderar jag på att vi ska åka och åka slalom, och då är det ju bra att jag har fått bort måstena redan i dag. 
Jag hittade ett par slalomskidor på blocket tidigare i veckan, och som jag väldigt smidigt fick levererade till mig. Jag lämnade in dem för justering/inställning för pjäxorna och vikten i går. Och kunde hämta ut dem, fixade och klara att åka på i dag. Det ska bli kul att provåka dem.

Lördagsmiddagen har jag planerat. Jag ska steka kycklingfileér och sedan blanda det med minimajs, vattenkastanjer, bambuskott, röd paprika och sötsur sås. Till det ska jag servera cashewnötter, jasminris, nudlar och papadums. Ev. blir det vårrullar till förrätt. Papadumsen ska ändå friteras så då kan jag lika gärna fräsa på några vårrullar också.
Det är roligt att laga till något gott på helgerna. Och det får gärna ta lite tid.
På veckorna kan det bli lite si och så med maten i bland och då känns det bra att kunna göra något riktigt och välgjort på helgen.

Nu märks det verkligen att det är ljusare både på morgonen när jag går till arbetet och även när jag går hem. Det är något magiskt med ljuset. Jag blir i alla fall mycket piggare och gladare.

Trevlig lördagkväll och fortsättning på helgen önskar jag er alla mina goa och trevliga bloggläsare.
:O)

6 kommentarer:

 1. Timmen är sen när jag skickar ett varmt tack för den jättegoda middagen och efterrätten . Som vanligt är det så mysigt att få umgås i all enkelhet . kram från mor och far

  SvaraRadera
 2. Det är det enkla som är bäst. Roligt att ni kan kommentera nu. Kram kram :O)

  SvaraRadera
 3. Å vad roligt det låter med slalom, hoppas det blev av idag då. Vad god mat du gör, jag undrar för du papadumsen (kan man säga det så) själv? Är det svårt?. Förstår du saknar den söta Lottahunden, kram Katta

  SvaraRadera
 4. Det blev ingen slalom i går, barna var så sugna på att pimpla så de valde hellre att göra det med sin morfar. Det var kanonväder, så då passade jag på att ta en långpromenad med en kompis.
  Jag har ingen aning om man man kan göra papadumsen själv. Jag köper dem på affären och det tar bara några sekunder i fritösen på högsta värmen så är de färdiga. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 5. Pimpelfiske är det minsann länge sen jag var med på.
  När jag var liten där uppe i Jämtland var det varje vinter en jättestor pimpelfiske-tävling på Börjesjön som vi alltid var på. Jag minns att jag tyckte det var så gott med varmkorv just där.
  Mumsig middag du bjöd på, blir riktigt sugen.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Kram till dig Maidi, roligt att du kikar in och kommenterar :O) Middagen blev superb, det är roligt att kunna göra sådant hemma när närmsta kinaresturang ligger 10 mil bort :O)

  SvaraRadera