Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 8 februari 2011

Jag upplever det som att i Sverige har vi som kutym att vi absolut, inte under några omständigheter får vara egoistiska.
Vi ska hela tiden tänka på alla andra i första hand. Rätta mig om jag har fel.
Men i bland kan i alla fall jag känna att jag varken orkar, har tid eller lust. Förutom när det gäller min familj givetvis.
Det händer att någon kan säga - Du måste börja tänka på dig själv nu.....
Ja, och så gör man det, men då kanske man sitter där med dåligt samvete i stället.
Jag kom att tänka på detta när jag satt och tittade på sista delen av Stjärnor på slottet (inspelat). Marie Göransson bad de andra att sy en klänning till henne som skulle vara klar samma kväll. Hon bad även de andra att skriva ner ett tal eller något annat som var tillägnat till henne. Först tänkte jag att hon var egoistisk, men sedan tänkte jag helt tvärtom. Det var starkt av henne. Det är precis vad vi skulle behöva göra i bland. Att be någon annan gör någonting för just mig. Utan att få dåligt samvete, och känna rädsla för att vara tvungen att ge igen.
Hur ofta säger vi vad vi tycker om varandra.? Något snällt? Vad vi tycker att vi är duktiga på?
Visst skulle det vara roligt att få höra något snällt om sig själv?
Bryta kutymet.
Stärka självkänslan och självförtroendet för sin nästa/e.
:O)

6 kommentarer:

 1. Visst är det så att man själv också behöver höra om man gör något bra.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Tack Hanna :O) Du är duktig på att kommentera och uppskatta andras bloggar tycker jag. Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är precis som du säger tycker jag. Det som slår mig är att människor från andra länder tycker precis tvärtom om oss svenskar. I höstas hade vi några vänner från Afrika på besök och enligt dem är vi otroligt egoistiska och skygga? Det är underligt hur olika vi människor uppfattar oss.

  Vi får bete oss så som vi vill att det ska vara. Jag försöker mer och mer som du skriver tänka på att berätta för dem som jag håller kär att de betyder för mig! Du är en av dem som jag håller i mitt hjärta och som betyder mycket för mig! Kram på dig Katarina.

  SvaraRadera
 4. Tack :O) det var roligt att läsa, nu blir jag riktigt nyfiken på vem du är?? Kram :O)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker tvärtom att egoismen breder ut sig allt mer i vårt land, på gott och ont.

  Men håller däremot fullständigt med om att vi kan bli bättre på att uppskatta varandra - och tala om det!! Jag övar..... Kram!

  SvaraRadera
 6. Det handlar om hur betraktarens öga upplever/uppfattar saker och ting. Det handlar även om inställning, intryck och erfarenheter.
  Jag känner väldigt få egoister. Och jag är definitivt ingen egoist, tvärtom, jag är väldigt omtänksam och mån om människor, kanske därav mitt val av arbete också. Kram :O)

  SvaraRadera