Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 25 januari 2011


Minstingen Elias är fortfarande sjuk. Febern går upp och ner. I går trodde jag att han skulle ha en feberfri dag för att sedan gå till skolan i dag, men i går kväll slog febern till igen och han blev varm som en kamin. Han har haft feber en vecka idag. Inte roligt, men det är väl meningen att man ska härdas och bygga på sig ett immunförsvar när man är liten. Så länge han äter och dricker så känner jag mig ändå relativt lugn.

Känner att jag är i behov av något roligt att se fram emot. Har ingenting inplanerat framöver. Drömmer fortfarande om en utlandssemester, men det ser ekonomiskt inte ljust ut för det ändamålet. Tycker att det är tråkigt att de flesta familjeresor går ut på 2 vuxna och 2 barn. För oss 5 landar en resa för en vecka med all inclusive på från ca. 28.000 och uppåt. Pust!
Som tur är börjar slalomsäsongen snart och då hoppas jag att vi kan åka så mycket det bara går. Vädret har ju en väldigt stor betydelse. Barna har pratat länge om när vi ska börja åka.

Pengar är ju inte allt, men nog tycker jag att det är en fördel att kunna känna att man kan leva ett normalt liv och få unna sig någonting då och då utan att behöva bli näst intill barskrapad på kuppen. Skulle vi åka utomlands så skulle jag inte ha några sparpengar kvar, och i den sitsen vill jag inte sätta mig.

Jag har en tendens att bli uttråkad och otålig när det hela tiden bara är vardag och jobb, helst den här tiden på året. Det händer liksom ingenting kul.
Det finns alltid de som har det värre, både på det ekonomiska planet och annat, men jag tänker fortsätta hoppas att det plötsligt händer nått roligt.
:O)


4 kommentarer:

 1. Ja jag har samma tendens som dig att bli uttråkad när ingenting händer.
  Ja det är synd att det bara är 2 vuxna 2 barn som gäller vid rabatter och annat. Var själv ensam stående vid den aktuella tiden att resa med ungarna.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 2. Det tycker jagdu skall fortsätta med, absolut.

  SvaraRadera
 3. Men - slalomsäsongen HAR redan börjat juh!! Går snart in på sin tredje månad, noga räknat :).

  Inte för att det är ngn tröst - men vi är flera som inte kan åka utomlands med våra familjer, än det är som kan det. Det sura, tycker jag, är att de som kan det ofta kan det varje år... Rättvist? Nej.

  Ett tips för att hitta rimligare priser när man är många är att boka reguljärt lågprisflyg och hyra ett hus eller boka hotell själv. Blir ju inte All Inclusive, men i mitt tycke bra nog mycket mer spännande.

  Har ni anmält er till Åre i maj? Vi har det, men har inte betalat ännu. Kunde ju bli något att se fram emot :)))

  Hoppas Elias blir frisk snaaart! Kram!

  SvaraRadera
 4. Jo jag vet ju att slalomsäsongen redan har börjat, men för mig börjar den när dagtemperaturen ligger på en -3 till -5 och gärna strålande solsken. Då är det som härligast att åka tycker iaf jag.
  Tack för tipset om lågprisflyg etc. Ska kolla.
  Vi har inte anmält oss till Åre. Har inte tänkt på det, och det känns inte lika angeläget på nått sätt nu. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera