Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 13 januari 2011


Jag blev påmind i helgen om döden, hur snabbt den kan komma, och alldeles för tidigt.
Det är otäckt, skrämmande och riktigt läskigt.
Vi är inte odödliga även om man kanske tror det när man är yngre, men oavsett ålder så kommer den förr eller senare.
I bland undrar jag om det är förutsett, att det är bestämt när det är dags så att säga.
Ja det är verkligen tur att man inget vet.
 Ingen förälder ska behöva överleva sina barn. Man vill i alla fall tro och hoppas det.

Jag har en mycket god vän som gjorde en gastric bypass för ett par dagar sedan. Det kräver en hel del mod och massor av styrka innan man tar ett sådant beslut. Det är ett stor steg som hon har tagit i sitt liv, och jag beundrar henne för att hon vågade ta det. 
Jag tycker att hon har gjort det jättebra.
Det dröjer nog ett tag innan jag träffar henne så det ska bli spännande och roligt att se hur mycket hon har hunnit gå ner i vikt då. 
Tänk vilken "resa" med sin egen kropp hon kommer att vara med om nu.

Jag drömmer om en resa till sol och värme,
och lite annat smått och gott, men viktigaste är nog trots allt att vi, jag och min familj och nära och kära är och får vara friska. Jag tror att det är viktigt att vi blir påminda om det i mellanåt. Hur värdefullt det faktiskt är att vi kan kliva upp på morgonen, gå till skolan och arbetet och inte sucka och stöna över småsaker, att det är jobbigt eller att man känner sig trött och seg.
Och att vi tänker på hur vi bemöter varandra i vardagen. Negativitet smittar av sig.
Det är mycket roligare att bli bemött med ett leende och ett vanligt hederligt HEJ!
:O)


5 kommentarer:

 1. Hej Katarina!
  Så klokt skrivet och ja visst är det så att man ibland "vaknar"till,det händer ngt eller ngn som man bryr sig om och då tittar iallfalla jag med lite andra ögon på saker och ting...man ska inte hela tiden drömma och planera utan vara mer i nuet coh se vad som sker HÄR OCH NU!!!
  Jag ÄLSKAR uttrycket"fånga dagen"försöker att anamma det,sen så skenar man iväg,men jag blir bättre på att stanna upp,prioritera om saker,dammsuga eller gå ut och leka med barnen....tex...
  Ja att genomföra en GBP är ngt som krävs mod,det är inte bara ATT göra,men det är ngt helt fantastiskt,så jag håller tummen för din vän:O)Kram från mig till dig

  SvaraRadera
 2. Du har bara så rätt.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Klokt och sant, ibland behöver man stanna upp och tänka på vad som är viktigt! Jag tycker att du satt huvudet på kornet!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. usch ja, det kan hända så snabbt, min svåger gick bort hastigt förra vintern. Man försöker leva varje dag som det vore den sista...men utan rädslor, för de gör ingen nytta.
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 5. KRAMAR till er :O) Katarina

  SvaraRadera