Leendet du sänder ut vänder åter till dig




onsdag 8 december 2010

Saffranskaka

Sätt ugnen på 225 grader

4 1/2 dl. vetemjöl
3 tsk. bakpulver
2 dl. socker
100 g. smör
1 1/2 dl. mjölk
1 ägg
2 påsar saffran
( 1 påse saffran om man inte vill ha så mycket saffranssmak)
 2-3 rårivna äpplen
Blanda mjöl, bakpulver och socker.
Dela smöret i småbitar och rör i hop blandningen tills den blir gryning.
Vispa i hop mjölk, ägg och saffran. Häll det i mjölblandningen och rör i hop.
Smöra och ströbröda en ugnsform som bör vara 25x35 cm.
Häll i smeten.
Lägg de rårivna äpplena på smeten, strö på lite socker och lägg lite smörklickar här och där.
Grädda i 10-15 minuter.
Lycka till!

:O) 

4 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut. Mums.

    SvaraRadera
  2. Och här är full rulle, ser jag! Vilken härlig weekend ni haft - och snart kan du se fram emot julhelgne ;)

    SvaraRadera