Leendet du sänder ut vänder åter till dig
söndag 19 december 2010

I kväll gav jag mig på konsten att göra sötost. De senaste jularna har min svägerska gjort sötost till mig, och det har varit gudagott. Men i år kände jag att det var på tiden att lära mig att göra det själv och bad om receptet. Dessutom gillar jag utmaningar. Än vet jag inte om jag har lyckats eftersom det står och svalnar, och sedan ska det in i kylen. Men om, så blir det sötost med en klick grädde på julafton. MUMS!


I går kväll hade vi våra goda grannar på middag.
Jag bjöd dem på potatisrulle och...

tjälknöl.
Och till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljglass.
Vi hade en riktigt riktigt trevlig kväll.
:O)

8 kommentarer:

 1. Sötost har jag aldrig hört talas om, är det samma som ostkaka?

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 2. Nä det är inte detsamma som ostkaka. Julost snarare, svårt att förklara exakt. Det är iaf mjölk, grädde, sirap, socker, ostlöpe och hel kanel. Jättegott :O)Kram !

  SvaraRadera
 3. Såg smaskigt ut!Receptet på tjälknöl och ananaspaj hade varit roligt om du tipsat om här på bloggen.Allt ser så gott ut det du gör.Du är duktig du :)Lena W

  SvaraRadera
 4. Ja, det var rena Nobelmiddagen hos Katarina och Gunnar! Maten var fantastiskt god och den serverades med ett gott rött vin. Ananaspaj som avslutning var mumsigt värre ;o)Tack för en mycket trevlig kväll!
  Kram
  Towa

  SvaraRadera
 5. Lena! Tack så mycket :O) Jag lovar att jag ska lägga in recepten på bloggen. Roligt att tittade förbi. Kram Katarina.¨

  Tack så mycket själv Towa :O) Det är trivsamt och umgås med er, på samma villkor liksom, det gör sig inte alltid själv att ha 6 barn, men det gick ju hur bra som helst det :O) KRAM!

  SvaraRadera
 6. Sötost har jag nog missat.
  tjälknöl däremot är underbart gott och väldigt uppskattat av mig.
  Vill önska dig och dina kära en fröjdefull JUL:)

  SvaraRadera
 7. Tack desamma Marie och Hanna :O) KRAM!

  SvaraRadera