Leendet du sänder ut vänder åter till dig




lördag 9 oktober 2010

Kaffe på maten kaka

2 ägg
3 dl. socker
2 1/2 dl. vetemjöl
1 1/2 tsk.vaniljsocker
1 1/2 dl. bakpulver
4 msk. kakao
150 g. smält margarin
1 1/2 dl. vatten

Glasyr
1 1/2 dl. florsocker
1/2 msk. kakao
2 msk. margarin
3 msk. starkt kaffe

Garnering
kokosflingor

Vispa i hop ägg och socker poröst
Blanda därefter i de andra ingredienserna.
Grädda kakan i en smord och bröad form 200 grader i ca. 35-40 minuter.
Smält under tiden ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Slå på den heta glasyren när kakan tagits ur ugnen.
Strö över koksen. Låtkakan kallna.
GÖTT! gärna med en gräddklick
:O)

9 kommentarer:

  1. Smaskens såg denna ut, dags för en fika snart känns det som ;-) Kram och Puss på nosen min vän Mia

    SvaraRadera
  2. Oj, så smarrigt, ser farligt god ut!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  3. Ser att jag missat en hel del här hos dig men veckan har varit fylld av arbete så bloggandet har fått vänta.
    Tack för receptet på den smarriga kakan.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  4. Här blev det blåbärspaj när vi fick oväntat men välkommet kaffe-främmande :)

    SvaraRadera
  5. Här är en till brunkulla som också älskar choklad och allt gott som man kan göra med den råvaran.

    SvaraRadera
  6. Oj vilken frestande god kaka.

    Jag kom till Flata runt halv tio på förmiddagen och åkte hem fyra. Var bara en sväng vid Simons och sen på andra ställen.

    kram från en som är slö med bloggandet nuförtiden

    strömma

    SvaraRadera
  7. Vad gott med blåbärspaj Anneli :O)

    Karin W! Vad roligt att du har hittat hit till ming blogg. Jag har flera recept under etiketter som du gärna får ta en titt på :O)

    Kakan fick gott betyg av barna, helst av Petter som gillade kaffesmaken i glasyren.
    Sköt om dig Strömma :O)

    Kramar till er :O)

    SvaraRadera
  8. 1 1/2 dl. bakpulver låter lite väl mycket

    SvaraRadera
  9. Varning!! Ska väl vara 1,5 tsk bakpulver. 1,5 dl låter som man skulle få jävligt ont i magen!

    SvaraRadera