Leendet du sänder ut vänder åter till dig




söndag 22 augusti 2010

Hektiskt vecka

Jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen den här veckan. Det är först i dag som jag känner att det finns både tid och ork. För det är ju en viktig kombination tycker jag, tid och ork.
Främst har jag arbetat min första vecka efter semestern och det kändes riktigt bra att komma tillbaka till "brottsplatsen". Träffa arbetskamrater samt nya och gamla boenden.
Förra fredag den 13:e träffades vi 6 tjejer i Strand och hade knytis ute på bryggan i strålande solsken. Alla bidrog med något och det gick främst i fisk och skaldjurstema. Min mycket goda granne Towa hade på egen begäran gjort sushi. Hon påstår att det inte är svårt att göra så nu står det högst på min utmaningslista. Det är ju så fantastisk gott. Malin hade gjort två stycken kanongoda pajer med räkor och västerbottenost, Mia hade tagit med sig kräftor och Mimmi hade med sig en härligt god sallad. Själv hade jag bakat focacciabröd och saffranspannacotta till efterrätt. När det blev lite kyligare och ohyran blev för ihärdig förflyttade vi oss in i stugan och gjorde upp en eld i kaminen så det blev varmt och mysigt. Vi tände ljus och fotogenlyktan. Mia överraskade oss alla med varsitt litet paket med lotter i. Tillsammans skrapade vi fram 190 kr. i vinst som vi ska spara till nästa gång vi träffas. Timmarna gick i rasande fart som det alltid gör när man har roligt och trevligt tillsammans. Många glada skratt och diskussioner blev det under kvällen.
På lördagen var jag och Gunnar bjudna på fest av Anders och Malin på bygdegården i Strand.
Maten lagades utomhus i en stor wokpanna. Vi bjöds på underhållning av olika slag av gästerna, som verkligen hade tänkt till och satte Anders och Malin i fokus eftersom de både har gift sig och Anders som fyllde 40 tidigare i vår. En jättetrevlig fest på alla sätt och vis.

På Moas begäran så prövade jag konsten att baka franska sega maränger på söndagen, något som inte visade vara det enklaste på jorden. Det blev maränger men de blev dock inte sega.
Är det möjligtvis någon som har ett hum om hur många äggvitor är 125 g.? Jag tror nämligen att det var där felet låg.
På tisdagen firade vi Moa och Elias (lite till) med mormor och morfar.
Sedan kom kompisarna på kalas och då blev det tacos, pilkastning och lek.
Det kändes bra att kunna slå i hop Elias och Moas kalas i år för annars hade det blivit svårt att få i hop det. För i går lördag så hade vi loppis här ute på gården. Jag och min kusin Susanne och våra barn hade tillsammans dragit i hop en massa bra saker. Vi bakade och sålde fika. Detta gjorde vi för barna som ända sedan i våras har sålt teckningar och pärlplattor för att de vill åka till Östersund och bada på storsjöbadet och äta på resturang, och räcker pengarna så vill de även bowla. Det tyckte både Susanne och jag har varit ett sådant bra initiativ så då ville vi uppmuntra dem att tjäna mera pengar till det. Jag tror att barna kände sig nöjda med gårdagens förtjänst och inte minst så är de en erfarenhet rikare. Tyvärr så glömde jag helt och hållet att ta fotobevis mitt i allt.
I dag får det bli en stillsammare dag med lite småpyssel. I morgon börjar skolan och då är det slut på "sötebröds"dagarna. Elias ska börja i förskoleklass, Petter 4:an och Moa 3:an. Jag ska följa med Elias på sin allra första dag i skolan. Denna veckan har han skolats in på fritids och det verkar inte vara några som helst problem. Det känns tryggt.
:O)

5 kommentarer:

  1. Ja nog har du haft en hektisk vecka alltid..Och allt ser väldigt smarrigt ut;-) Knytisen var perfekt och marängerna smarriga även om de inte var sega *S* Tårtan ser kanongod ut, och jag ser redan framemot nästa tjejträff, hoppas det inte tar för lång tid bara ;-)Och det skall bli skönt nu när skolan sätter fart igen så man kommer in i de vanliga rutinerna igen..Det tokiga är ju att nu börjar aktiviteter och möten till höger o vänster, men det får man ta med en klackspark! Vi hörs på tel vännen <3 Kramizzar Mia

    SvaraRadera
  2. Hallojsan Katarina!
    Vad mysig tjejträff ni verkad ha,det äralltid så kul att träffa sina kompisar och bara vara och snacka ikapp och ha kul,det är verkligen påfllning:O)
    Har haft en del problem med att lämna kommentarer på din blogg men jag har ivrigt följt med er på semester,födelsedagskalas och annat kul,vi hoppas att det går denna gång,fniss:O)
    Ha det så gott och Lycka TIll på skolan imorgon,det är ju stort att få komma igång i skolvärlden!!!!!
    Kramen

    SvaraRadera
  3. Ja, det var jätteroligt att du tog initiativet till ett 'knytis' i stugan - supertrevligt!! Mias överraskning var också 'klockren' - helt oväntat, men så kul!
    Det verkar ha varit en hektisk vecka för dig, men nu är vi snart inne i rutinerna igen. Vi ses på skolan imorgon - jag ska följa Natalie på hennes första skoldag :o)
    Kram
    Towa

    SvaraRadera
  4. Tack snälla och gulliga ni för era kommentarer. Jag blir barnsligt glad för dem. Kramar Katarina.

    SvaraRadera
  5. Snålvattnet rinner. Såå mycket gott du visar. Suschi, pajer, kakor m.m och saffranspannacotta är underbart.
    Nej jag får nog gå och ta nåt i kylen.

    Maidi

    SvaraRadera