Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 13 mars 2010

Vi drog till fjällen...

Jag känner mig euforisk. Det är en ynnest att få känna sig riktigt euforisk.
Jag är ledig den här helgen och vi befinner oss (hela familjen) i Stora Blåsjön.
Vi hyr en stuga bara en liten bit från slalombacken.Vi kom hit i går. Jag och barna slängde oss närmast (efter lite lunch) omedelbart på slalomskidorna och begav oss upp till barnbacken med inriktning på att lära Elias att åka slalom. Det gick väl så där kan jag säga. Han var rädd och spände sig. Efter 5 åk fick vi ge oss. Då åkte jag i stället lite med Petter och Moa i de större backarna där de inte hade åkt tidigare och prövade då att åka bygellift för första gången. Som med allting som är nytt så gick det över förväntan. Det är inte så lätt som man kan tro. Men det är det som är så helt fantastiskt med barn att de klarar mer än vad man tror.
Övning ger färdighet.
Det är så roligt att få dela ett intresse med sina barn, och se att de tycker att det är lika roligt som jag, för vad går upp emot att få vara ute den här årstiden? inte mycket om ni frågar mig. Det kliar i kroppen om jag måste sitta inne.
På kvällen blev det mys i stugan. En god middag, tända ljus och inga måsten på samma sätt som det blir hemma.
I morse klev vi upp lite tidigare än vanligt då jag har familjemedlemmar som gärna ligger en stund längre på morgonen om de får annars. Solen sken, en perfekt dag för slalom.
Vi packade ryggsäcken med mackjärnsmackor och inte att förglömma den varma o´boyen.
Väl uppe i backen kändes Elias på hugget för nya tag. Skam den som ger sig. Och som en blixt från en klar himel kunde han åka alldeles själv efter bara några åk. Han imponerade verkligen på oss alla. Och att få uppleva hans lycka över att han lyckas är helt outstanding, en känsla utöver det vanliga.
Vädret blev dock växlande. Från strålande solsken till snöstorm, och så höll det på.
Minst sagt lynnigt. Man får mer förståelse för att det är lätt att bli överraskad av ett oväder på fjället.
Petter och jag begav oss upp längst upp på fjället, vilket visade sig att där blåste det riktiga isvindar vilken kändes rejält i ansiktet på vägen ner.
Vi har under denna helgen förmånen att ha sällskap av våra mycket trevliga grannar som vi är bjudna på middag till i kväll. Det ska bli väldigt trevligt. Där ska vi även följa finalen på melodifestivalen. En riktig höjdar kväll med andra ord.
I morgon ska vi upp i backen igen innan vi ska åka hem.
:O)

7 kommentarer:

 1. Maria Näslund13 mars 2010 19:20

  åh va härligt det låter :) Jag är ju ingen skidåkare men tycker ju om att fika och titta på folk. Det är så skönt ute nu på vårvintern. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg :) !! Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad underbart det låter! Barn är ju fantastiska och lär sig snabbt och slalom är ju en bra familjesport. Hoppas på fint väder i morgon! Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Njuut av fjällen och skidåkningen!! Väl unt!
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Tack för att ni kom till oss - det var jättetrevligt! Som sagt var, vi gör om det snart igen :-) Kram från grannarna

  SvaraRadera
 5. Trevlig blogg, tänkvärda inlägg.
  Trevligt i blåsjön! Där var jag ofta som barn och åkte skidor. Fast i vuxen ålder har jag bara varit där en gång. Men det är underbart vackert där, mycket snö som vanligt?
  Hoppas ni får det lika trevligt fortsättningsvis som du beskrivit det hitintills.
  Lycka till i backarna, åk och njut!
  Tack för titten, Sussi

  SvaraRadera
 6. Jag skulle hemskt gärna vilja följa med er någon gång! Det får vi planera in.. Fika, sola och bara mysa - det är livet det! Stor kram till dig / Linnea.

  SvaraRadera
 7. Vad trevlig med era kommentarer. Jag tycker om när andra gläds med mig.
  Det var fantastiskt fint i Blåsjön. Det var inte så mycket snö som det brukar men det var tillräckligt för oss :O) Vädret växlade, ett riktigt aprilväder kan man säga.
  Det blev en kanonhelg som jag tror barna uppskattade lika mycket som oss, och som vi kan prata om vid middagsbordet.
  Jag hoppas att det ska gå ordna att du kan följa med oss Linnea. Kram till er alla.

  SvaraRadera