Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 15 februari 2010

Vänner är verkligen viktiga i var människas liv

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.
När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.
Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!
De är för det du behöver dem. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta beslut. Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättat, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön som du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.
Några människor kommer in i ditt liv för en period, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara få dig att le!
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje.
Tro på det. Det är äkta.
Men bara för en period.
Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.
Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.

3 kommentarer:

 1. Det var kloka ord :o))

  Jag har ett fåtal, riktigt nära, vänner som följt mig hittills i livet. Sedan har jag haft vänner, som försvunnit, och fått nya med tiden. Därför tror jag att det är precis så som du skriver!

  Kram
  Towa

  Ps. Nu har Natalie blivit sjuk :o(

  SvaraRadera
 2. Ja jag kände att texten stämmer så bra med verkligheten. Men de vänner som står mig riktigt nära i dag har jag fått i vuxen ålder, så jag har inga vänner kvar sedan jag var barn.
  Kramar Katarina.

  SvaraRadera
 3. Härliga rader med insikt och kraft, tack för att jag fick läsa.
  Maggan livsglimtar

  SvaraRadera