Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 15 december 2009

Julfrid

Min vän Jenny med bloggen Fantastiskt Kaos skriver om Julfrid.
Julfrid är en sådan där kille som dyker upp när man minst anar det, och oftast bara på en blixtvisit, så även här hos oss. Små korta besök, men otroligt värdefullt och uppskattat. Tyvärr vägrar han att dyka upp när man har tänkt sig det.
Jag önskar att han kunde komma när det är dags för barna att gå och lägga sig, för de har liksom en förmåga att dra ut på tiden, hittar på små små saker hela tiden som gör att de ska få vara uppe en stund till. Det blir liksom inte riktigt lugnt förrens jag går och lägger mig själv.
Det är ju inte det bästa utgångsläget för att kunna varva ner, få lite egentid, tid för Gunnar och mig eller bara att få se en film i lugn och ro.
Jag blir frustrerad.
Jag blir ju inte arg i första taget, men det är klart när de håller på tills bubblan spricker så är det lätt att ta till med stygghumöret, och det är naturligtvis inte det man strävar efter att avsluta dagen med.
Så jag ber dig snällt Julfrid, kom på dina blixtvisiter kring 20.30-21 tiden så att vi i alla fall hinner slå in julklapparna före julaftonsmorgon.
:O)

4 kommentarer:

 1. Vilken fin helg och start på veckan du verkar ha haft!

  Ang julefrid - för mig infinner den sig sent på julaftonskvällen när allt "stök" är avklarat och sedan håller den i sig ända til annandagen. Gärna med inslag av julotta och en stilla skidtur. Lite senare, men längre, liksom :)

  SvaraRadera
 2. Vilken otroligt fin blogg!!! En av de bästa jag hittills kommit in på!!! Fortsätt med ditt skrivande!!!!!

  SvaraRadera
 3. Ha Ha (skrattar igenkännande) det är på kvällen hos oss också som man önskar lugnet som mest (och barnen är som mest stissiga och sugna på att retas och slåss). Och sen, när man har haft ett utbrott går man runt och kramas och tittar på sina underbara ungar... Det är de tvära kasten som räddar en undan vansinnet ;-) Härligt att se sina egna tankar vidareutvecklade... JätteKram

  SvaraRadera
 4. Vilken tur du har Anneli som alltid får Julfrid på besök på julaftonskvällen och dessutom 2 dagar till på det, du måste ha varit riktigt snäll, eller så har Julfrid ett gott öga till dig :O) Kram Kram

  Tack så mycket Elisabeth, vad glad jag blir :O)
  Roligt att du tittade förbi och att du gillade det du såg/läste. Kom gärna tillbaka. Vänligen Katarina.

  Ja nog kan man säga att det är tvära kast alltid :O) Det är det som gör det så fantastiskt kaosigt. Kraaam Katarina.

  SvaraRadera