Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 3 december 2009

Har tanken slagit dig någongång att det händer så ofantligt mycket runt omkring oss just i detta nu? Det är alldeles för ogreppart och så enormt stort så det går inte att förstå det.
Det föds ett barn och det dör en människa i samma sekund.
Tiden står still för människorna runt omkring.
Vi kan välja det mesta här i livet, men vi kan inte välja att inte bli gammal och att dö.
Att betrakta en annan människa är otroligt fascinerande. Jag satt bredvid en mycket gammal kvinna som låg i sin säng i dag på jobbet. Jag satt och strök hennes handrygg och upp mot armen. Hon mummlade någonting om att sjunga. Jag sjöng 3 barnvisor för henne, och fast hon hör dåligt så märkte jag att hon lyssnade. Jag la en filt över henne och efter en stund somnade hon så fridfullt.
Jag tänkte på att hon har ett helt liv bakom sig. Tänk vad hon ska ha fått vara med om. Massor. Tänk bara förr och nu-utvecklingen.
Jag är så glad att jag hittade den här lilla stunden som vi fick tillsammans. Jag vet inte om jag får träffa henne i livet igen,
jag hoppas det,
för då ska jag sjunga för henne igen.

5 kommentarer:

 1. Kikar in och säger hej och lämnar en stor kram och hoppas vi kan ses snart! Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag önskar att fler är som du som arbetar inom äldrevården! Du har precis rätt inställning och 'känsla'. Hade vårdyrket varit välbetalt skulle man kunna handplocka sådana som du :o))) Om jag blir gammal hoppas jag att jag får träffa sådana ungdomar!
  Kram Towa

  SvaraRadera
 3. Tack Towa!
  Sådant behöver man få höra i bland, för oftast är det bara det som inte är bra som man får höra, även om man gör 100 bra grejer och 1 dålig grej.
  Jag diskuterade just det där med en vän häromdagen om hur dåliga vi faktiskt är lite tillmans att tala om för varandra när vi gör någonting bra, eller andra positiva komplimanger. Man behöver kanske träna på att just ge varandra positiv feedback?
  Min vision är att det ska finnas tid till de boende och inte bara till städning och allting annat som det är nu. Samtidigt så skulle fler kunna bli bättre på att ta tillfällena i akt och ta sig tid att verkligen prata med de gamla.
  Det behövs så lite för att de ska bli glad.
  Klart att du ska bli gammal Towa, en pigg sådan.
  Kramar Katarina :O)

  SvaraRadera
 4. Det var länge sedan vi umgicks så där riktigt ordentligt, egentligen ända sedan Finlandsresan. Herregud vad tiden går fort, vi måste bättra oss.
  Det är iaf huvudsaken att vi vet vart vi har varandra, vi finns alltid där när det behövs :O) eller hur?
  Kramar till dig Mia :O)

  SvaraRadera
 5. Vi måste definitivt bättra oss.. Fy vad vi har slarvat.. Och det behöver du inte ens fundera på, vi finns ju alltid där för varandra Kramen till dig från mig! Mia

  SvaraRadera