Leendet du sänder ut vänder åter till dig




tisdag 8 september 2009

Focaccia

25 g jäst
3 1/2 dl. vatten
2 msk. olivolja
1 tsk. salt
7-8 dl. special vetemjöl
------------------------
olivolja till pensling
svarta (gröna) oliver
rosmarin
gourmetsalt (havssalt)
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig.
Jäs degen övertäckt 30-40 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Platta ut den med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa ca. 30 minuter.
Pensla med olivolja. Tryck ner oliver. Strö på rosmarin och havssalt efter smak och tycke.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Låt brödet svalna på ett galler.
Tips!
Blanda söndersmulad timjan eller oregano i degen och strö över strimlade soltorkade tomater.
;O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar