4 ägg
6 dl. socker
150 gr. rumsvarmt margarin
6 msk. kakao
2 tsk. vaniljsocker
2 krm. salt
3 dl. vetemjöl
Kokosglasyr
Kokosglasyr
200 gr. kokosflingor
2 dl. socker
1 dl. sirap
1 1/2 dl. grädde
75 gr. smör
Sätt ugnen på 200 grader. Visp först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klickar, kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (25x35 cm.), men bred inte smet ända ut i kanten. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca. 5 min. Rör då och då.
Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min. eller tills kakan blivit ljusbrun.
Mums Mums!
Tack för receptet! De är strax klara :) Körde med mörk sirap istället för ljus, får se hur de smakar...
SvaraRadera