Leendet du sänder ut vänder åter till dig




söndag 12 april 2009

Kräft/Räksoppa

Efter ännu en härlig dag (dock ej lika mycket sol) i Strand så bjöd vi
Kickan, Janne och Anja på middag.
2 msk. smör
1-2 st. purjolökar i skivor
2 msk. mjöl
1 liter vatten
2 st. fiskbuljongtärningar
400 gr. kräft el. räkost
1 burk kräftstjärtar
2 dl. creme fraiche
svartpeppar och dill
Fräs löken med smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten. Tillsätt buljongtärningarna och svartpeppar. Låt sjuda en stund. Tillsätt övriga ingredienser och värm. Får ej koka
Gott till: Skär franska i sneddade bitar och pensla med olivolja och strö över italiensk salladskrydd och ev. lite flingsalt om man vill. Sätt in i ugnen på 225 grader en liten stund till de blir knapriga.
Till soppan bjöd vi också på kräftor/kräftstjärtar
Kex, ost och vindruvor.
Jag har aldrig provat att göra denna soppa med räkor, men jag ska prova
(kanske nästa gång)
Jag och de jag har bjudit denna soppa på, bara älskar den.


1 kommentar:

  1. Tack ännu en gång för denna goda middag som ni bjöd på,samt som alltid dina underbara hemgjorda tårtor.Du är otrooolig.
    Kram från Kickan och Janne.

    SvaraRadera