Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 22 januari 2016

I går var det kramens dag.
Jag tycker att man ska försöka uppmärksamma allt som man blir glad av och är positivt.
Jag känner att jag dras med i det negativa när jag hör och ser om sådant som jag blir arg och besviken på. Senast nu detta med Kommunals skandal.
Jag lägger ner för mycket energi på det. Men konstigt vore det väl samtidigt annars. Fackavgiften är inte billig. Jag har inte gått ur än men har haft funderingar på det.
Svårt val. Det är både och. Om det händer något?

Här skiner solen i dag.
Träden är så där vackert vita.
Det är -3 grader just nu.

Jag ska jobba den här helgen.
För er som inte vet så jobbar jag som undersköterska, med avlastning för anhörigvårdare i första hand. Sedan tar vi hand om andra vårdtagare också. Det är en liten avdelning som heter Gästis med plats för 6 st.
Det är mysigt och hemtrevligt, och de som kommer till oss trivs oftast mycket bra.
Vi är 5 personal, och vi får en väldigt nära och fin kontakt med gästerna.
Vi sitter ofta och pratar och fikar tillsammans.
Det tror vi uppskattas i stället för att sitta var för sig. Då blir det lätt en vi och dem känsla.

Trevlig helg!
Puss & Kram
:O)

 

4 kommentarer:

 1. Go kväll!
  Här har det blivit lite mildare också. -2c.
  Låter som en trivsam arbetsplats, just detta att kunna sitta ner och prata i lugn och ro, måste ju vara värdefullt!
  Jag förstår att du funderar på att gå ur kommunal! Är ju inte klokt hur man har hanterat medlemmarnas pengar!
  Önskar dig en fortsatt mysig kväll!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! säger som dig angående kommunal!!! man blir så förbannad..och vi som jobbar i hemtjänsten har inte ens en toa pause :(.jobbar ofta ute 8-1130 innqn vi kan fylla på vätska eller gå på toa..och sen in en kortis för att sticka ut sedan..likadant kvällar 1615-2030 sen in 5 min och ut igen.så kan de göra så med våra pengar grrrr...Dessto trevligare med kramar så kram tbx Jessica

  SvaraRadera
 3. Bara ett råd kära dotter! jag råder dig att avvakta. Det är snart löneförhandlingar. Gå ihop och STÄLL KRAV så det bara sjunger om det vad ni anser är en rimlig höjning av era löner och det rejält med tanke på att ni alla med de sämsta lönerna under så lång tid och många år fått betala detta som dessa pampar har fått leva flott på. Dom skulle få skämmas hela ledningen och ställa sig i skamvrån med dumstrutar på huvudet på Sergels torg en hel dag och bli uttittade och sedan skulle hela bunten få avgå efter det att de höjt era löner med största möjliga procent! KÄMPA KOMMUNALARE!

  SvaraRadera
 4. Det låter som en mysig liten arbetsplats och "grupp" och där det finns utrymme att forma aktiviteter själva. Kramar är nyttiga på många sätt. Det behöver vi alla, varje dag.
  Tack för ditt filmtips. Jag har köpt filmen, sett den och skrivit om den på bloggen. Jag skriver alltid upp intressanta bloggtips jag får under mina bloggpromenader.
  Du har ett viktigt jobb och ni skulle ha mycket mer i lön. Hade jag varit stadsminister skulle jag ändrat på många saker. Först klippt av snörena till alla fallskärmar. Måndagskram Bosse

  SvaraRadera