Leendet du sänder ut vänder åter till dig




tisdag 3 juni 2014

Philadelphiabullar


Fyllning
75 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Bulldegen
25 g jäst
3 dl ljummen mjölk
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 nya salt
7-8 dl mjöl

Fyllning: Rör i hop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 30 små högar med en tesked på en tallrik och ställ den i frysen 1-2 timmar så att bitarna blir frysta.

Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölk. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör i hop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under duk i ca 40 minuter.

Tryck ut degen i en smord långpanna. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader.

Gör ca 30 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i
20-25 minuter. 
Låt svalna.
Skär sedan den i rutor.
:O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar