Leendet du sänder ut vänder åter till dig




fredag 21 mars 2014

Gorgonzola och lövbiffpaj

För ca 4 personer, det går med fördel även göra en dubbel sats av innehållet i  en större form. För att inte gorgonzolan ska ta över för mycket hade jag bara i en bit i den dubbla satsen.

Ca. 400 gr lövbiff
1 purjolök
Ca 5 stora färska champinjoner
1 bit gorgonzola
Riven ost, gärna västerbotten ost
3 dl. grädde
2 rullar smördeg

Skär lövbiffen i strimlor. 
Skär purjolöken och champinjonerna i önskad storlek. Stek köttet, salta och peppra. Blanda i purjolöken och champinjonerna.
Häll i grädden. Smula sönder gorgonzolan och blanda i den rivna osten, ca en halv påse.
Låt det puttra i hop sig.
Lägg en smördeg i botten på formen. Häll i blandningen. Lägg på andra smördegen.
In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Till detta hade jag  savoykål, mangold och purjolök som jag hade värmt i stekpannan med olivolja och salt och peppar. Sedan la jag på halloumi och pinjénötter, men det funkar med även med valnötter.

Smarremums!

:O)

Den 27 september ska jag och Tomas åka till Stockholm och gå på Orup på Hamburger börs.

Me like!

Very very mycket!

Trevlig helg!

:O)

5 kommentarer:

  1. Gott gott. Ska testas. Tack för receptet och ha en fin helg. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  2. Det såg gott ut, tack för att du delar recept

    SvaraRadera
  3. Vi som var där kan intyga att det smakade utsökt gott! Kram!

    SvaraRadera
  4. Det där ser riktigt mumsigt ut.. Får nog testa det..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  5. Hejsan

    Pajen verkar vara god. Förresten Orup? Har inte hört om honom på länge så trodde han hade lagt av.....där ser man.

    SvaraRadera