Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 28 november 2013

Ho Ho!! ;)

Jag är ledig i dag. Eftersom att jag ska jobba den här helgen så tänkte jag börja putsa några fönster och sätta upp julgardiner. Jag försöker att inte göra allting på en gång, utan ta det pö om pö. Sedan har jag god hjälp av Tomas, vilket jag uppskattar otroligt mycket.
I söndags bakade jag lussekatter. Jag prövade receptet i Ica Buffé, och de blev jättegoda.
I går bakade jag 50 chokladbollar som Petter ska sälja på julmarknaden på lördag.

Mia Skäringer skriver så rakt, äkta och ärligt i Expressen.
Klicka på länken ovan som är understruken.

Ett citat ur texten: Och titta vad lyckliga vi är när vi bygger ytterligare en altan fast vi redan har tre, för att vi aldrig orkar ligga med varandra längre, för att vi inte kan kommunicera. Bygg in, bygg ut, bygg bort, täck över och bit ihop tills amalgamet gräver sig ner i hjärtat, för nu är det VM i vem som kan hålla upp fasaden bäst och längst.

Jag kan i bland känna att livet bara går ut på en massa måsten och skyldigheter. Helst ska vi vara en maskin/robot som bara går och går och går. Som aldrig säger STOP eller NEJ.
Jobbet tar för mycket tid av fritiden. Tiden med dem jag älskar.
Tänk om det fanns ett parti som verkligen förespråkade förkortad arbetstid (tex 6 timmar om dagen) med 100% lön vilket skulle leda till mindre stress och stressrelaterade sjukdomar både hos vuxna och barn, och mera tid med familjen. Det är ju egentligen dit alla vill sträva, men som tyvärr är en utopi. I stället vill de att vi ska jobba mera och vi blir ålagda ännu mera arbetsuppgifter.
Livet går helt enkelt ut på att jobba och tillbringa mera tid med sina arbetskamrater. Inget ont sagt om dem, jag har jättebra arbetskamrater, men jag tror att ni förstår vad jag menar.

Ha en fin och skön första advent.
Puss  & Kram 

:O)

4 kommentarer:

 1. Hej

  Livet kan ibland verka enformigt, tråkigt och lite olustigt. Men det är just de där stunderna mellan jobb och alla måsten som är guldstunderna. Det är de stunderna som är livet, det andra är ett måste för att kunna ha sina guldstunder....så tänker jag.

  Men själv tycker jag att livet är den största gåvan och om man tänker på hur liten chans man hade en gång att bli till så hade man ändå j...a tur...hahaha.
  Sen att livet blir som det blir, det är ju en annan sak. Men trots allt så är jag glad att få öppna mina ögon varje morgon och är glad för var gång jag kan det och också kunna resa mig från sängen.

  Men sen vill man ju utöka sina guldstunder, och göra dom ännu bättre och fler.

  Tänk så här.....du har en fin familj, jobb och har boende....det har inte alla. Tala om verkliga guldstunder..... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Självklart! Jag håller med dig. Helst på det du skriver om att utöka guldstunderna med dem jag älskar.
   Jag skrev också att det bara är i bland jag känner att livet går ut på en massa måsten och skyldigheter. I det stora hela är livet underbart.
   Tack för din fina kommentar. Kram :)

   Radera
 2. Håller med föregående bloggare men när man jobbar heltid i många år, har flera kvällsmöten i månaden tillsammans med arbetskompisarna då känns det som de är ens andra familj och det känns inte så bra alla gånger särskilt när man är trött och helst av allt vill vara ifred. Har man då barn som behöver en då kommer det dåliga samvetet som ett brev på posten. Sex timmar arbetstid skulle vara lag, men det verkar som att det ska jobbas tills du är så gammal så du inte har så många år kvar att leva. Tyvärr!

  SvaraRadera