Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 8 juli 2013

Stockholm

Torsdagen den 27 juni flög jag och Tomas ner till Stockholm för en liten minisemester. Det vi inte visste när vi bokade biljetterna var att Depeche Mode skulle spela i Globen samma dag pga att Peace & Love festivalen gick i konkurs. Depeche är Tomas absoluta favoritgrupp så det var bara att boka om flygbiljetterna så vi skulle hinna fram i tid.
Det var en häftig upplevelse att både se och höra dem live. 11.348 st befann sig i globen samtidigt, sjungandes, skrikandes och vajandes med händerna i luften.
Under konserten passade jag och Tomas på att förlova oss. Det var något vi hade pratat om ett tag men inte bestämt oss för när. Men när detta dök upp så tyckte vi att det var ett ypperligt tillfälle.
På fredagen mötte vi upp en av mina bästa vänner Lena på centralstationen. Vädret var  helt på vår sida så då gick vi till Kungsträdgården och satte och och tog en drink och bara softade och tittade på folk, något som kan vara en riktigt rolig sysselsättning med tanke på att det finns alla sorters människor i denna stora stad.

Sedan förflyttade vi oss en bit därifrån till Grand hotell för afternoon tea med champange.
Servitören var väldigt snabb att tala om för oss att Depeche mode hade varit där för 45 minuter sedan och de hade dessutom suttit vid bordet bredvid oss. Han hade nämligen uppmärksammat att Tomas hade sin Depeche Mode tröja som han hade köpt på konserten. Snacka om att Tomas blev uppihejsan. Tänk om vi bara hade kommit lite tidigare. Däremot stötte vi på Runar Sörgaard i trappen, samma person som jag hade bredvid mig förra gången (för 3 år sedan) vi var på afteroon tea. Ett märkligt sammanträffande tycker jag.
På fredag em åkte jag och Lena ut till Sara i Stuvsta och Tomas fortsatte till Huddinge till sin kompis.
Sara, Lena och jag gick barnskötarutbildningen tillsammans på Frösön mellan åren 1990 (januari) och 1991 (december). Sedan dess har vi med jämna mellanrum försökt att träffas. Det är alltid ett kärt återseende.
Vi blev bjudna på en god middag av Sara och som vanligt hade vi mycket att prata om.

På lördagen åkte vi ut till Drottningholm. Även denna dag bjöd på strålande solsken. Vi placerade oss på en filt i parken och sedan satt vi bara och pratade, drack vin och hade det allmänt skönt och trevligt innan vi intog en god lunch.
På kvällen hade vi bokat en tur med M/S Vindhem med räkkryssning. Vi stannade till vid en liten brygga, där fick jag dansa vals med en gladlynt äldre herre som antagligen trodde han skulle kunna ragga med mig hem. Men tji fick han.
På däck kunde vi beskåda den otroligt vackra skärgården.
Ett coverband spelade och vi dansade tills båten anlände till hamnen vid slussen.
I gamla stan mötte vi upp Tomas och hans kompis.

Det blev en mycket trevlig, rolig och lyckad helg med många härliga samtal, skratt och minnen.
Jag är lyckligt lottad som får omge mig med så många underbara personer som ger mig så mycket positiv energi.

Puss & Kram
:O)

6 kommentarer:

 1. En mycket rolig och trevlig helg hade vi :-)
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket :O) Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Ser fram emot att träffa dig och Jonas snart. Kram :O)

   Radera
  2. Jajjamen, vi ses om ett par veckor : )

   Radera
 2. GRATTIS till förlovningen, vännen!! Jag är så glad för din skull!!
  Vilken underbar tripp till Sthlm, ni hade! God mat..gott att dricka och goda vänner..det är verkligen livskvalitet!!
  Önskar dej en fortsatt ljuvlig måndag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Annica :O) Kramar i massor till dig!

   Radera
 3. Sannerligen en händelserik och fantastisk helg - men lite hade jag ju redan koll på. ;)

  Det enda jag inte förstår är fascinationen över Depeche.......Själv har jag "stött ihop" med Clapton på Grand en gång.Men det är läääänge sedan nu.

  Kram!

  SvaraRadera