Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 10 juni 2013

Åh! vad jag har längtat efter er och att blogga. Jag har haft abstinens ska ni veta. Men nu kan det bara bli bättre.
Veckan som gick var fylld med att ställa i ordning det mest akuta så att barna skulle känna sig välkomna och hemma när de kom.
Vi har eldat några gånger i täljstenskaminen och den ger sannerligen go och skön värme i från sig och sprider sig i hela huset. Jag känner redan att den kommer att bli flitigt använd, helst under mörka och kalla dagar och kvällar framöver. Jag älskar ljudet av när det sprakar. Det är hemtrevligt, avkopplande och rogivande.   

I skrivande stund sitter jag och laddar inför dagen med fil och hemkokt jordgubbssylt. Det tycker jag är lyx och den är gudomligt god.
Barnen och Tomas har åkt på skolan och arbetet. Genast blev det väldigt tyst och tomt. Det är en stor omställning från att vara 7 till att vara 1 i ett stort hus. 
Dagarna som har gått sedan barnen kom har varit intensiva. De har funnit sig väl i vårt gemensamma hem. De har installerat sig lite smått i sina rum. Det kommer att ta tid innan allt är på plats och i sin ordning men det känns som att de också tycker om och trivs i huset. Det är relativt stora ytor att sprida ut sig på (en över och undervåning) och vi behöver inte vara upp i varandra på samma sätt som när vi var allihopa i Tomas hus. 
Dessa dagar har det varit mest fokus på barnen, och att packa upp lådor har fått stått tillbaka, precis som det ska vara, men som också har känts något frustrerande när man vill få i ordning och få bort lådor från golvytorna.
Jag tror att ni som har eller har haft barn förstår vad jag menar och hur jag tänker.
Det är enkelt och lättsamt när man kan hålla på utan att tänka på att det även ska lagas lunch och middag mitt i allt i hopa.
Och fullt naturligt är det 5 viljor som ska försöka tillgodoses, vilket inte alltid är så enkelt. Det kan bli ett sammelsulrium utan dess like stundvis, och tålamodet sätts på prov. 
Jag försöker vara så rättvis och realistisk som det bara går. Barnen står ju också i en helt ny situation där de ska anpassa sig till varandra och hitta sin plast. Samtidigt har de under nästan ett helt års tid hunnit lära känna varandra så pass väl så de vet hur de funkar.
 I bland känner jag mig övertjatig. Det är nästan så att jag blir trött på att höra mig själv tjata om samma saker hela tiden. Jag kan förstå att barnen också blir less i bland.
Jag inbillar mig ändå att de vet så väl hur det ska vara och hur de ska bete sig, att det ligger där i bakhuvudet någonstans, men att de glömmer bort det i mellan åt.
Det som kan vara mest påfrestande är att det nästan alltid är någon som är missnöjd, och så byter de bara av varandra.
Det dåliga samvetet gör mig då och då påmind om jag gjorde eller sa rätt eller fel.
Alla har vi våra svaga punkter och det är när jag blir för trött som jag inte orkar vara den gladaste och snällaste mamman i världen. Men sömn gör underverk på alla. Nästa dag är en ny dag, och hur det än är så älskar vi varandra lika mycket ändå. Och när allt har lagt sig så känner jag alltid lika att jag aldrig skulle vilja vara utan resan jag ständigt gör tillsammans med dem.
:O) 
P.S Jag lovar att kika in hos er inom kort. Jag hoppas att ni har överseende. 

9 kommentarer:

 1. Förstår om du inte har haft tid att blogga.......du har ju liksom haft fullt upp ändå,men nu är vi glada att ha dig tillbaka.
  // Britta

  SvaraRadera
  Svar
  1. :O) Tack så mycket. Vad glad jag blir, och vad roligt att du tycker det. Kram!

   Radera
 2. Go kväll vännen!!
  Så mysigt att höra av dej! Förstår att tiden inte funnits till för bloggen...finns så mycket annat som måste gå före!
  Jag önskar dej och er...ett stort Lycka till...i ert nya hem!!
  Önskar dej en fortsatt skön kväll!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Oj va kul att du bloggar igen!!!

  Håller med, förstår inte dom som har kamin eller öppen spis och som aldrig eldar i den. Det är ju det härligaste som finns.

  SvaraRadera
 4. Mysigt att ni håller på att komma i ordning men det är ju förstås en process. Och så klart man inte har tid att Blogga jämnt, ibland kommer ju irl ivägen och så ska det få vara. Kram

  SvaraRadera
 5. Förstår att du/ni har fullt upp,bara roligt att se dina rader igen:O)
  Lycka Till i det nya huset och det kommer att bli kanonbra/Kram

  SvaraRadera
 6. Hallå och lycka till med ert nya gemensamma hem. Att flytta och få ordning med fem barn förstår jag kan ta på humör och krafter, men du fixar det galant med den inställning du har. Ha en skön sommar/Kram

  SvaraRadera
 7. En liten sommarhälsning till dig!
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera
 8. Ja du livet blir ibland fullt men mest av härligheter låter det som. Önskar er alla allt gott! Om 2 veckor kommer jag till dina trakter och njuter! Ha de gott! Kram Katha

  SvaraRadera