Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 12 november 2012

Godmorgon!
:O)

Vilken tur jag har som kan gå ut precis när jag vill. Eftersom helgen som var regnade i stort sätt bort så kände jag ett starkt behov av en promenad och frisk luft nu på morgonen. Det är ju så härligt när solen skiner. Det hade frusit på under natten så vägen var riktigt hal så då var dubbarna på stavarna bra. Jag fick ett bra fäste trots allt.
I dag börjar jag att jobba kl 13. Moa och Gunnar är på väg till Umeå för ett ytterligare återbesök på universitetsjukhuset. Jag sitter och funderar på vad nästa drag (operation) blir, och när? Jag hoppas för Moas skull att hon får återhämta sig lite och framför allt slippa ha gips på ett tag. Hon går hos sjukgymnasten 2 gånger i veckan nu. 
Jag har haft en bra helg. Jag och barnen sov över hos Tomas i lördags och vi hade en jättemysig kväll. Vi spelade bla golf kinect vilket jag tror barnen uppskattade väldigt mycket.
Den här veckan ska jag få hjälp att dra en kontakt till skotorken nere i hallen, vilket jag är otroligt tacksam för. Det är sådana där små saker som behöver fixas men, som definitivt inte gör sig själv om man inte tar tag i det. 
Jag måste faktiskt få berömma mig själv lite, för det sitter aldrig fast, jag tvekar sällan och jag har både viljan och styrkan att få saker och ting gjorda. För varje sak som ordnar sig känner jag mig så nöjd. Det är oftast bara ekonomin det faller på. Jag måste ta en sak i taget. 
Bilen står på tur. Den skriker när jag bromsar och så behöver jag nya navkapslar. Pappa har lovat att hjälpa mig med det.
Allting faller liksom på plats. Det gäller bara att ha lite tålamod och is i magen. Jag vill ju att allting ska hända på en gång.

Har du har tittat på 112 på 7:an under hösten? om du har gjort det så har du säkert fått en bild och kanske en uppfattning av/om Strömsund, och det är just där jag bor.
Jag blir riktigt beklämd och besviken när jag ser vissa avsnitt. Det är väldigt tråkigt att en del människor ska uppföra sig så otroligt dåligt så att det blir pinsamt. De är respektlösa mot poliserna, de är stöddiga och kaxiga.
Vilken bild får folk av vårt annars så fina samhälle?
Vad tycker du?
Jag tycker i alla fall att poliserna gör ett riktigt bra jobb att försöka stoppa brottsligheten här.

Jag har två personer i min närmaste omgivning som har det jobbigt just nu på olika sätt, jag vill att ni ska veta att jag  finns för er när helst ni vill och att jag tänker på er. KRAM!

Jag önskar dig en fin vecka. Jag är så glad att du tar dig tid att läsa just min blogg av alla i blogglandia.
:O)

13 kommentarer:

 1. Har inte sett 112 tyvärr, men det du beskriver är nog vardag för polisen -oavsett var de jobbar. Att vi skulle vara försonade från sådana människor på mindre orter i Jämtlands inland, är nog tyvärr en utopi -eller möjligen ett önsketänkande från blåögda personer liksom mig och kanske dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Anneli, men jag tror att det blir mera påtagligt och märkbart på mindre ställen som Strömsund eftersom alla känner nästan alla.

   Radera
 2. Hej

  Läser ditt inlägg och vill med anledning av programmet 112, som jag inte tittar på men förstår vad du menar genom din text, prata om. Ja det är pinsamt när ens stad, län och område blir förlöljigat. Det är samma med Skånskan, så fort tv har en roll där någon är smådum eller korkad, har han/hon en skånsk dialekt...haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast är det en liten skara människor som utmärker sig. Jag tycker inte att Strömsund har blivit förlöjligat i detta fall, däremot så skäms jag över dem som beter sig respektlöst mot poliserna. Titta gärna för det går fortfarande kl 20 månd. till torsd.

   Radera
 3. Hej vännen!!
  Jag vill också ha allting fixat nu..eller helst igår..hi hi..
  Ser aldrig på dessa program..fick nog..tror jag..under de åren som jag jobbade...!!
  Respekten du pratar om..vissa vet faktiskt inte vad det är..!! Jag har funderat såå många gånger genom åren..vad det beror på..!!
  Måste säga..att får du inte lära dej som barn..vad som är rätt och fel..så är det väldigt svårt som stor...att visa både respekt och hyfs!!
  Föräldrarna har ett så stort ansvar...!! Fast vissa tycker..att det är just polisen...skolan och samhället som skall ta ansvar för deras barn deras barn!!
  Sen är det ju tyvärr så...att redan i en dagisgrupp...kan du plocka ut..vilken/vilka..som polisen senare kommer att ha att göra med!!
  Har upplevt det mera än en gång...tyvärr!!

  Phu..blev ett långt inlägg!!

  Ha det så gott vännen!! Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är beklämmande att det inte går få en nolltolerans när det gäller detta. Det gäller att fånga upp dessa barn i god tid.
   Det blir som en ond cirkel tyvärr. Kramisar! :O)

   Radera
 4. Tack för rar kommentar - roligt när man kan glädja med bild och musik.
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att Moa får/fick träffa bra och trevliga läkare mfl och att hon får bra hjälp!

  Härligt att du har en händig far (det har jag med)

  Min kära dotter 10 år ÄLSKAR 112 och På liv och död så nog har jag sett hur det ser ut där hos er i Stömsund. Men jag tycker du har visat många bättre bilder därifrån.....
  Knäppgökar finns det öööööverallt!!!!!!!

  Min kära som går just nu på polishögskolan och jag bävar för allt skit han kan få träffa på!!
  Jag har sagt att han får bli skolpolis och berätta för barnen hur en cykel ska vara utrustad mm ha ha ha...mammas dröm;)

  Snygg kille du visar i röd jacka ;););)

  Må bäst!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moa har en jätteduktig läkare i Umeå, dessvärre var hon sjuk i går när de kom dit. Hon får nog den bästa vård och hjälp hon kan få. De har ju inte så mycket att gå på eftersom Moa är helt unik. Hon blir en slags försökskanin, på gott och ont.

   Det är oroligt fint här, men det är lätt att bli hemmablind. De filmar bron så fint tycker jag.

   Du har god smak Eva ;O)
   Kram Kram!

   Radera
 6. Ja, vi såg härom kvällen "bildårarna" som härjade runt på Strömsunds gator.. Tyvärr finns ju den sortens människor precis överallt.
  Hoppas du har det bra och slipper se eländet i alla fall.

  Kram maidi

  SvaraRadera
 7. Så som det är i Strömsund är det säkerligen på hur många ställen som helst! Det är inte felfritt i någon av städerna/samhällen dem visar i programmet. Roligt nog finns det bra poliser som gör sitt arbete väl. Kram Linnea

  SvaraRadera