Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 17 oktober 2012

Jag har hittat en app på telefonen som heter Instagram. Jag tycker det är lite roligt att kunna lägga till effekter som gör kortet både finare och trevligare att titta på, som kortet ovan tex. Det är kul att hitta nya inspirationskällor.
Jag har funderat lite på vad det är som gör att vissa människor ser sig själv som något förmer än andra?
I grunden är vi ju trots allt av samma skrot och korn. Eller?
Pengar och utseende är kanske de två största faktorerna som gör att människor tycker att de är något. Många förser sig med prylar, bilar och hus som de gärna visar upp och ståltserar med.
Allt för att göra omgivningen avundsjuka. Och visst lyckas de också.
Men i det här så ser jag många gånger en ganska olycklig människa. De spelar en roll, en kanske ofrivilligt påtagen roll som de inte kan sluta spela för att det inte skulle gagna deras images.
Många behöver inte lyfta ett finger i livet, de har redan allt i stort sätt gratis från att de föds. Jag kan tycka lite synd om dem. De vet inte vad det riktiga livet är att leva.
Jag kan säga att jag tycker inte att jag har kunnat säga så mycket om livet förens jag fick barn och vad det vill säga och innebär. 
Jag tycker att jag verkligen har fått lära mig att uppskatta det lilla. Att handskas med pengar, att det minsann inte går slösa med det lilla jag har och att det viktigaste är att göra rätt för sig. Det får jag tacka mina föräldrar för. Jag är verkligen inte bortskämd med någonting i pengaväg eller prylar men, med massor av kärlek, omtanke och värme. Det betyder mer än allting annat, vad än andra säger. Ensam är inte stark.
Att vara utan pengar i slutet på månaden har jag fått erfara många gånger men, allting ordnar sig på något sätt. 
Jag trivs så otroligt bra med mitt arbete som undersköterska och skulle, i alla fall inte just nu vilja jobba med någonting annat, men visst tycker jag att min lön inte är värd det arbete jag utför. Samtidigt skulle jag definitivt inte vilja gå till ett arbete dag efter dag och iltrivas bara för att det är välbetalt. Jag tycker så mycket om "mina" härliga gubbar och tanter som jag får förmånen att träffa i mitt arbete.
Vad tycker du om detta? Det skulle vara intressant att veta.
:O)

9 kommentarer:

 1. Hej vännen!!
  Tänk..jag håller med dej om precis allting du skriver!!
  Jag är uppväxt på samma sätt som dej!!
  Är enda barnet..men är inte bortskämd med prylar...
  Min mamma började jobba när jag började gymnasiet...så dom levde på pappas lön...!
  Har inte saknat massor av prylar någonsin..men är det någonting jag fått och blivit rik på.. så är det kärlek!!!

  Önskar dej en fortsatt mysig dag!!
  Kram Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Annika :O) och Tack desamma. Kram!

   Radera
 2. Ja, jag håller också med dig och du beskriver det så bra.. Min barndom i Östersund med en mamma som var hemmafru liknar din uppväxt..

  Instagram är en rolig app men du vet väl att det finns många fler som man kan göra collage med + effekter..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tipsa mig gärna om det Maidi :O) Tack för att du tycker om det jag skriver. Kram Katarina.

   Radera
 3. Jadu, du har helt rätt i det du skriver. Du och jag tycker lika i många saker. Även detta. Puss puss. Din Tomas

  SvaraRadera
 4. Pengar underlättar vardagen, men det viktigaste - kärlek och hälsa kan man inte köpa och då ter de sig rätt värdelösa ändå.

  Men jag som också är van att man vrider och vänder och inte unnar sig själv särskilt av saker som kostar, tycker det känns rätt "gött" ibland att kunna göra eller köpa något utan att tänka på vad det kostar - men i det stora hela, om man jämför, så är det kanske varken särskilt dyrt eller exklusivt. Men för oss betyder det mycket.

  SvaraRadera
 5. Tack för de orden "lilldotra".Som du vet har din far och jag själva fått kämpa för varendra krona så på det viset har vi inte kunnat ge er lyx och överflöd men mat på bordet varje dag och kläder på kroppen har ni haft.
  Däremot har vi velat slösa all kärlek på er och barnbarnen.Vi skulle kunna gå genom eld om så skulle behövas.Så är det nu och all den tid som vi har kvar tillsammans.Ni betyder allt för oss.

  Visst har det varit roligt att haft en summa pengar att dela ut till er, för som du skrivit så klokt,visst har pengar makt ellr åtminstone en möjlighet att köpa sig något man gärna under lång tid önskat sig, men då får vi tänka att vi är lyckliga att vi har varandra istället!

  Kram mor och far.

  SvaraRadera
 6. Massor av kramar till er <3 Jina

  SvaraRadera
 7. Det enkla livet utan en massa krav och prestationer är det som gjort mig lycklig.
  Jag tror inte att lyx och överflöd i mängder gör en människa så mycket lyckligare.
  En god hälsa för mig och mina anhöriga och goda vänner berikar mig oerhört!
  Goda bloggvänner gör också livet trevligare!
  Kram oh trevlig helg!

  SvaraRadera