Leendet du sänder ut vänder åter till dig




måndag 15 oktober 2012

Fin panna med spätta och rom. 4 personer
1 purjolök
1 msk smör
500 g spättafilé
salt och vitpeppar
2 dl torrt vit vin
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl crème fraiche
6 körsbärstomater
60 g röd stenbitstrom
1 knippa gräslök

Serveras med färsk potatis eller bröd

1. Skiva purjon och lägg den i en vid panna tillsammans med smöret.
2. Salta och peppra fisken. Rulla ihop filéerna med köttsidan ut och placera i pannan ovanpå purjon.
3. Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljongen i det. Häll vätskan över fisken. Sjud pannan under lock i knappt 5 minuter.
4. Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm. Vispa ner crème fraichen i pannan och koka upp. Halvera körsbärstomaterna och lägg i pannan tillsammans med rommen och den varma fisken. Ös med såsen. 
5. Finhacka gräslöken och strö över. Servera fisken med kokt färskpotatis eller ljust bröd med knaprig skorpa. 

Personligen så tycker jag och Tomas att man kan byta ut vitpeppar mot citronpeppar istället. Och gärna lite västerbottenost som man kan lägga i fisken och rulla i hop, samt lite mera sås. Stenbitsrommen kan man servera på sidan om eller uppepå istället för i såsen
Gärna en god sallad och ett gott bröd till.
:O)


1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut. Mums. Tack för receptet. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

    SvaraRadera