Leendet du sänder ut vänder åter till dig




tisdag 24 april 2012

Klickar/Glöhypper

Sätt ugnen på 200 grader
2 ägg
2 dl socker
150 g smält smör/margarin
3 dl grädde
9 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk hjortronsalt

Blanda och grädda tills de är gyllenbruna.
:O)

10 kommentarer:

  1. Smaskigt, nästan som kubb va? Ha en fin kväll. Kram Mimmi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de påminner faktiskt om kubb :O) Jättegoda till kvällsfikat? Kram Katarina.

      Radera
  2. Åh så gott det ser ut!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli smarrigt :O) Kram tillbaka Jenny.

      Radera
  3. Klickar/Glöhypper hihi.....aldrig hört. Men älskar när men får lära sig allas olika traditioner/recept :)

    Har skrivit ett svar i ditt förra inlägg!!

    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den 30 maj flyger vi ner och hem 31:a. Det blir bara en snabbvisit. Vi ska gå och titta på De tre musketörerna på statsteatern. Kram Katarina :O)

      Radera
  4. Mums, såna är goda... mina ungar brukar fråga om vi inte kan baka såna där "dasslock", efter att jag bakat dem en gång och inte lyckats så där väldigt bra! Iskall mjölk till och man är direkt tillbaka i barndomen igen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det ett riktigt barndomsminne Anna-Lena :O) En riktig flaschback.
      Kram Katarina.

      Radera
  5. Klickar som är så himla gott! har inte ätit det på många år bara visste heller inte att glöhyper var samma sak även om jag hört det namnet med. Vad fina bilder av dej från Strömsundshälsan, roligt att du fick vara med. Kram Katta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det ett ypperligt tillfälle att baka dem nu då Katta :O) Tack så mycket :O) Kram Katarina.

      Radera