Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 28 januari 2012

Efter några om och men så är nu hela min och Marias resa till Kroatien bokad. Jag fick tips om att boka hela resa själv för att spara pengar, och det har jag gjort.
Jag började med boendet, lägenheten i Trogir genom Novasol, som ni har kunnat se i ett tidigare inlägg. I torsdags gav jag mig på själva resan. Flygresan Östersund-Stockholm tur och retur bokade jag via SAS. När jag hade betalat och dragit ut papprena så upptäcker jag att jag har bokat fel hemresedatum. Jag slänger mig direkt på telefonen och talar om vad jag har lyckats med och undrar om kvinnan jag pratar med kan hjälpa mig att boka om den resan. Hon säger att det kostar 500 kr. extra per person för henne att göra det, så hon rådde mig att avboka hela resan med påföljd att det skulle ta några dagar att få tillbaka pengarna. SURT! och onödigt. Jag blev så arg på mig själv. Jag hade bara hemresedatumet från Trogir i huvudet men tänkte inte på att flyget kommer till Arlanda kl 24, och då går inga flyg hem.
Ja ja det var bara att ta nya tag. Jag bokade om, och sedan gick jag in på Norweigans hemsida och bokade flygresan Arlanda-Split. Det jag stötte på där gjorde mig faktiskt lite irriterad. Jag fick fram vad resan skulle kosta för 2 personer, men under bokningens gång så dök det upp små summor hit och dit, bla. 90 kr. per kolli (väska) tur och retur. Sedan kunde jag boka en försäkring för 140 kr. om jag blir sjuk, och 90 kr. tur och retur om jag ville förboka vilka platser vi vill sitta på. Det var inget som jag fick information om innan. I slutändan så blev det inte den summa ändå som jag fick från början. Det tycker jag är att lura kunden lite tycker jag. Hur som helst så känns det så skönt att ha detta att se fram emot.
En morot som jag kan gnaga på fram till det är dags att åka. Det är 10 år sedan som jag var utomlands sist, så det känns väldigt roligt att få åka.
Nu är det bara ett nytt pass jag måste fixa, och boka en natt på Rest and fly när vi kommer hem från Kroatien.

Ha det gott!
:O)

4 kommentarer:

 1. Jag är åxå på gång att boka resa, men tycker det är lite läskigt att göra det själv. så jag går till resebyrån så jag vet vad jag får.
  Visst behöver man lite sol nu. ska bli så skönt när det nu blir av vill säga.
  kram ulla

  SvaraRadera
 2. Härligt med resa.
  Ha en fin helg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!!
  Förstår att det skall bl a skönt att komma iväg!! Härligt också att ha ngt att se framemot!!
  Önskar dej en fortsatt mysig lördag!!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Drygt när det krånglar, men det löser sig till slut. Kul för dig att komma ut på en tripp. Ha en skön helg. Kram Mimmi

  SvaraRadera