Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 7 december 2011


Hej Hej!
Varje måndag får jag: Veckans Peptalk per mail av Olof Röhlander, killen som föreläste på barrometerdagen på folkets hus för ett tag sedan.
Den här veckan skrev han följande:
Fredrik Lindström skrev en novellsamling nyligen med en titel som verkligen väcker tankar: När börjar det riktiga livet?
I beskrivningen av boken kan man läsa följande:
Moderna människor lever alltmer sina liv i ett slags förberedelse. Det är nästan alltid något som står i vägen för det fulländade livet: man behöver en bättre bostad, ett intressantare jobb, man längtar efter barn, att möta kärleken, att få lite mindre att göra på jobbet, att barnen ska flytta hemifrån, att få totalrenovera huset, få mer tid för familjen.
Sedan ska man börja leva det där "riktiga livet" som man väntat så mycket på.
Sen skrev Olof:
När jag läste det här så fick det mig att tänka till. Många av oss verkar faktiskt leva i ett slags förberedelse. Men för vaddå? Som någon så klokt sa så är det här ingen generalrepetition, det här är själva huvudföreställningen, med dig i huvudrollen.
Det riktiga livet, det du drömmer om, skulle kunna börja just nu. Vem bestämmer det? Du. När kan du börja leva det riktiga livet? Nu.

Visst har han väl lite rätt Fredrik Lindström? Det tycker i alla fall jag. Man får sig en tankeställare om inte annat.
:O)

2 kommentarer:

 1. En tankeställare av stora mått !

  Fredrik Lindström har alldeles rätt .
  Förmodligen har de flesta av oss inte tänkt i de banor han har gjort , men har man ett antal år på nacken och har erfarenhet samt tänker efter hur livet har format en , så är det just detta han uttrycker som präglat en stor del av ens liv och kanske livet ut .
  Det verkar som att vi tänker att "bara de och de blir ändrat på" så ska allt förändras och bli mycket bättre .Då kan jag börja det riktiga livet . Men gör det,det?

  SvaraRadera
 2. Visst har han helt rätt och visst är de så att de flesta av oss fungerar precis så som han beskriver..

  Kram Maidi

  SvaraRadera