Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 22 september 2011

(Gamla) Simonsons Handelsbod. Grundare: Gunnar Simonson, pappa till Nils "Nisse" Simonson, hyllad och omtyckt föreläsare, författare, krönikör och tecknare (pensionerad hjärnkirurg) Nisse medverkar ofta i olika radio- och TV- program med medicinsk anknytning tex. Fråga doktorn, men även i Sommarpratarna.
Nisse föddes 1942 i Strömsund, bor i Östersund, men har kvar sitt sommarställe i Strömsund.
Älgen
Jämtlands landskapsdjur
Den här älgen var omtalad när den placerades intill E 45:an, bredvid Simsonsons. Många tyckte att den skulle placeras på ett annat, bättre ställe. Nu har vi vant oss vid den, men jag har hört att det finns dem som inte ens lagt märke till den när de har passerat Strömsund.
Rosa kiosken (Citykiosken)
En riktig hederlig kiosk där man t.o.m kan köpa godisbitar styckevis, som på den gamla goda tiden.
:O)

3 kommentarer:

 1. Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Läste ditt senaste inlägg om Moa och känner mig helt skärrad (???hon satte sina spår hos mig) men jag skriver där senare!

  Jämtlands landskaps djur ÄLGEN, DET ska jag komma ihåg nu när min nioåring läser om alla landskap. I dag hade hon prov på Södermanland, ååååh vad vi har pluggat. Hon hade rätt på allt utom två frågor, det tycker jag är bra:) Tänk så mycket jag o mannen lär oss i samma veva:)

  Eran älg är ju så cool!

  Men herregud Katarina, är det sant? Kan man i den Rosa kiosken köpa godis styckevis!? Jag blir såååååååååå nostalgiskt! Tänk om man skulle ta och svänga förbi strömsund!!!

  Jag som nioåring....

  - nääääe förresten, inte den!!!! Jag vill ha den ist. Hur mycket är jag uppi i nu?

  Ååååh det var tider de´:D

  SvaraRadera
 3. :O) Du är såååå välkommen till Strömsund Eva. Det finns så mycket vackert att se här och göra om man främst är naturintresserad. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera