Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 24 augusti 2011

Dagens namnsdagsbarn heter Bartolomeus.
Jag undrar jag hur många det är som heter det i dag?
På måndag börjar skolan efter 11 veckor långt sommarlov. När jag frågar barnen om det ska bli roligt att börja skolan så får jag ett rungande NEEEJJJ!!! men, jag tror att de tycker nog egentligen att det inte är så tokigt att gå i skolan ändå. Det finns mycket fördelar med skolan.
Personligen tycker jag att det är lite jobbigt att varje dag ha koll på 3 ryggsäckar som behöver packas med diverse bad och gympakläder, läxor samt utedagsfika. Och när det är dags för vinteraktiviteter ska det vara både skridskor, skidor och pjäxor. Och det gör sig banne mig inte själv.
Vem har inte öppnat en termos med sur o´boy i någongång? och vet hur roligt det är.
Och det ska gudarna veta att även om jag skickar med lämpliga kläder för utedagarna, så vad är det som säger att de tar på sig dem? även om de har lovat dyrt och heligt att de ska göra det.
Jag tror och hoppas att personalen är medvetna om att vi som föräldrar, i alla fall de allra flesta gör sitt yttersta för att barnen ska slippa bli blöta och kalla.
Utedagsfikat är en sak för sig. Jag kan stå och stressa med det på morgonen innan jag ska på jobbet, och när jag kommer hem så är allting kvar, för de inte har hunnit fika eller av någon annan anledning.
YES! KUL! inte.
Allt har sina för och nackdelar.
:::::::::::::::::::::::::::::
I går hade jag och barna en riktig mysdag. Vi cyklade ner på samhället och gick i några affärer. Moa och Petter hittade varsin ny träningtröja till höstens aktiviteter på rea. Sedan gick vi på Saga och åt lunch. Barna var sugna på panini, så då fick det bli det. Efter det gjorde vi ett besök på bibliotektet och sen cyklade vi till Granngården och hittade ett par tretorn stövlar på 50% rabatt till Elias.
I bland ska man ha tur.
Ha en riktigt bra dag alla glada.
:O)


7 kommentarer:

 1. Oj på måndag! Här började dom förra onsdagen.
  Visst tycker dom om att gå i skolan det tror iaf jag.
  Du har såååå rätt i allt det där med packandet.
  Jag blir så impad av er som har fler än ett barn, tycker jag har fullt upp med ett barn som ska ha rätt saker med sig på rätt dag.
  Jag har ju en 25 åring också och snacka om att det går fort, ja snart är ju allt det här med packning,läxor mm över. Känns ju som det var i går jag packade till sonen!?

  Jorå, sur o´boy termos har jag öppnat mer än en gång:( blääää....

  Ja tur det verkar du ha just nu.
  Grattis till 500:- och alla kläd fynd!

  Ha en riktigt bra dag du med!
  Jag börjar jobba kl.13.00 idag och tänkte hinna klippa gräsmattan innan det..OJ...klockan är redan 11.00 hej då;)

  SvaraRadera
 2. Oj, det där kommer man ihåg som om det var igår.
  Allt som skulle med på friluftsdagarna och utflykterna.
  Men det var en rolig men intensiv tid.
  Mycket energi har gått åt under tiden, det märker man nu när man kan lägga den energin på annat.
  Kram på dej och din fina familj.
  Ullamaria

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att SKOLAN / LÄRARNA / ÖVRIG PERSONAL läser detta ! Har svårt att tro att de kan sätta sig in i hur veckodagarna är fyllda för arbetande föräldrar , framförallt morgnar när alla ska i väg till sitt .
  Jag beundrar er föräldrar och särskilt er mammor som oftast drar tyngsta lasset när det gäller barnens väl och ve inför skoldagen !

  SvaraRadera
 4. Har försökt kommentera i flera dagar, men det har liksom inte velat funka. GRATTIS till bildvinsten. Den andas verkligen sommar hela vägen!

  Och jag håller en tumme för dig i din jobbansökan. Det är alltid roligt att prova nå't annat ( sa hon som VET!).

  Här är faktiskt hela familjen trötta på lovet nu. VI längtar till måndag. Gympakläder får de komma ihåg själva och det är ju så sällan det är några utflykter, så det tycker jag är ett kärt "besvär". Men nu har ju jag "bara" två barn...

  En kul reflektion på kommentaren här ovanför - de flesta lärare och personal i skolan är ju själva just precis föräldrar - och arbetar gör det med, så jag tror säkert de flesta vet precis hur det är :))

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Svar till Anneli sa !
  Jag vet att lärare srbetar , även att de har barn ,men saken är den att lärarkåren på många ställen är över de femtio , alltså har de tonåringar eller vuxna barn , och de kan naturligtvis packa sina saker själva som de ska ha med sig !

  SvaraRadera
 6. Grattis till fotovinsten. Bilden är mycket fin.

  Huga vilka stressande minnen om hur det var när ungarna var mindre. En otrolig stress att hålla reda på allt..sen var det dyrt också med allt dom skulle ha med sig, för en ensamstående mamma. Nu är jag glad att alla mina ungar är större och har bara 2 gymnasieungdomar kvar hemma och dom sköter allt sånt här själva.

  kram

  SvaraRadera
 7. Tack så otroligt mycket, det värmer och jag blir så glad att ni tycker om min bild. Kram! :O)

  SvaraRadera