Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 11 juli 2011

Jag är så glad över att mina sommarkorgar växer och frodas så fint på altanen. Det hör verkligen sommaren till att få vattna, plocka och titta och njuta av dem. De ser olika ut för varje år, både i färg och form. Förut om åren har jag alltid haft surfiner, men i år blev det petunior. Jag tycker om rosa, det lyser upp och det är en glad färg.
I går städade jag lekstugan och flyttade ut lite saker dit som vi har förvarat inomhus under vintern. Jag skulle väl egentligen ha gjort det tidigare, men var sak har sin tid.
Det ska bli intressant att se hur länge det får se ut så här. Det har en förmåga att ändras rätt så snart, men är det en lekstuga så måste den få göra skäl för namnet också.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Detta blir min andra semestervecka och vi har i stort sätt bara haft vackert väder. Dundermarknaden är över, och det är alltid på gott och ont. Det går minst sagt en hel del pengar en sådan helg. Men den är en gång om år så då måste det få kosta lite.
Jag nattvandrade på lördagnatt, och i stort sätt var det väldigt lugnt vad vi kunde se. Det var många festglada människor som kom fram och pratade, och tycker att vi gör ett bra jobb. Och det är ju alltid väldigt roligt att få höra.
:O)

Jag har reagerat många gånger och tycker att det är märkligt att det ska vara så svårt att säga Hej! för vissa, och när det passar dem. Eftersom det faller sig naturligt för mig att heja så kan jag inte förstå detta beteende. Det känns som att de helt plötsligt inte vill kännas vid mig genom att låtsas att de inte har sett mig. Och det lustiga är att de verkar tro att jag inte märker det.
Är det besvärligt och/eller betungande att säga Hej?

11 kommentarer:

 1. Här ska det också flyttas in i lekstugan, måste bara måla klart, hoppas vi slipper regn...

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 2. Man slutar aldrig förundras över människorna ...

  SvaraRadera
 3. Lekstugor ja, där tycker jag det är ett ständigt städande. När vår stora tjej var liten var hon så noga, var sak på sin plats. I dag är det inte riktigt så, det bakas lerkakor och allt möjligt där inne.
  Kram
  hanna

  SvaraRadera
 4. Jag måste också kommentera ordet HEJ !

  Det är obegripligt , hur svårt en del har att krysta fram detta ord trots att vi känner varandra och är alldeles inpå varandra .
  Jag har ett flertal gånger på ren jäkelskap plötsligt vänt mig om eller gått rakt fram till människan och sagt HEJ rakt i ansiktet .
  Och döm om deras FÖRVÅNING ! Inte har jag sett dig inte .
  Tänk att ett så okompliserat litet ord kan vara så svårt att framföra .
  Egentligen skull man skita i vederbörande , men det finns något som heter folkvett och är något som de flesta av oss har lärt sig .

  SvaraRadera
 5. En självklarhet för mej också..att säga Hej! Även om jag inte alltid gillar den jag hejar på!
  Nattvandra..ja du det behövs! Gjorde det under ett par år. Man får så mycket respons från ungdomarna..men dom som i regel säger en massa dumheter...när vi vandrat..är fulla män i 45 års åldern! Helt otroligt!!! Förmodligen just dom...som skulle behöva gå!!!
  Önskar dej en fortsatt härlig kväll!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Vilka fina korgar - och annorlunda! Gillar jag!

  Här längtar vi till Yran - det är vår "gå-mycket-pengar-helg"...

  Själv har jag inga problem med folk som inte hejar - kan det bero på att jag är en så'n som inte hejar själv?? Mycket möjligt. Jag går ofta i egna tankar, med fokus på nästa sak jag ska göra och varken ser eller hör folk som jag möter. Andra gånger, när jag har mindre att fundera på, har jag ett annat tempo, hinner både se och heja på allt och alla. Men att det kan vara ett irritationsmoment för andra, har jag liksom aldrig tänkt på . Skulle faktiskt uppskatta om folk som vill ha ett hej tillbaka sådan gånger säger "Hej!" i stället för att irritera sig på mig....

  T ex blev jag jätteglad när du såg mig på HM - själv var jag nog redan vid rulltrapporna, liksom....

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så fina dina blommor är i dom häftiga korgarna!

  Här är det tyvärr dags att riva vår lekstuga för att ge plats åt nått annat där. Dottern är snart 9 år och är inte där inne och leker längre. Det är med sorg i hjärtat den åker bort:(

  Ett litet enkelt HEJ är så svårt att få fram för vissa och DET är ett mysterium!!!
  Hur svårt kan det vara????????
  Tycker faktiskt att det hör till god uppfostran och "hyfs" att säga Hej och tex. Tack!!

  Hoppas du har en härlig sommar!!
  Kram Eva

  Jag ska svara på ditt mail snart:)!

  SvaraRadera
 8. Som med allting annat så är vi alla olika och uppfattar saker olika. Det går inte säga vad som är rätt och/eller fel. Men ens egen upplevelse kan ingen påverka. Jag tror att det är viktigt att komma i håg. Tack så hjärtligt för era kommentarer. Det driver mig att fortsätta skriva. Kram till er alla :O) Katarina.

  SvaraRadera
 9. Urfina korgar :-). Angående Hej så hälsar jag alltid på alla, och om dom inte hälsar kan u dom känna sig dumma eller också bjuder jag på att de tycker att jag är korkade ;-) Kram

  SvaraRadera
 10. Rosa är en underbar glad färg på både blommor och annat. Kul att du varit ute och dundrat i helgen, har själv missat det i flera år nu. Håller med om det märkliga kring att säga hej ibland verkar det sitta långt inne för en del. Kram Katta

  SvaraRadera
 11. Bättre att heja en gång för mycket än en gång för lite är mitt motto. Roligt att nu tycker om mina blomkorgar :O) Kram Katarina.

  SvaraRadera