Leendet du sänder ut vänder åter till dig
söndag 5 juni 2011

Lådvinet, största boven till att många medelålderskvinnor blir alkoholister.
Det kan jag förstå, 4 flaskor vin, allt i en låda som du kan tappa upp utan att någon ser hur mycket som man har tagit. Lättillgängligt. Enkelt.
Jag är kanske tråkig, men jag har faktiskt aldrig köpt lådvin.
Jag har inget behov, ingen längtan eller sug. Och definitivt inte i berusningssyfte.
Det kan vara gott någongång i bland, men jag tar hellre en kall öl till maten.
Det är alldeles för många barn i Sverige som lever med en eller båda sina alkoholiserade föräldrar. Föräldrarna är varken kapabel att ta hand om sina barn eller sig själv.
Barn ska inte behöva ha det så.
Jag är inte nykterist, men jag har ändå en ganska avogt inställning när man ser vad det kan ställa till med.7 kommentarer:

 1. Jag håller med dig - lagom är bäst! Har upplevt 'periodare-skap' i den närmsta omgivningen, så jag vet hur hemskt det är för barn i sådana familjer - usch...
  Vad gäller vin så kan faktiskt det på flaska många gånger vara godare än det på låda.
  Kram Grannen

  SvaraRadera
 2. Kul att du svarade, min goda granne. Tänkte kanske att det var ett känsligt ämne? det var ingen pekpinne från min sida menat, men man uppfattar ju saker på olika sätt. Lagomt är alltid bäst, i alla avseenden :O) Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag, som ändå anser mig vara en måttlig alkoholkonsument, förstår definitivt faran i lådviner. Öppnar vi en flaska så delar vi på hälften, vackar resten och dricker ur nästa helg.

  Men lådvin, då blir det ju gärna ett glas nu och då och vips har jag mer eller mindre själv slurpat i mig mer än jag trott var möjligt. Till saken hör att jag är oerhört förtjust i vin, särskilt rött. Har mer än en gång tänkt tanken att jag mycket väl tillhör riskgruppen. Men någonstans funkar nog ändå min spärr. Ännu så länge. Tills barnen är utflugna i alla fall???

  Fast jag håller definitivt med om att vin på flaska oftast är godare, om man inte dekanterar, förstås.

  SvaraRadera
 4. Håller med... Lådvin är vådligt och den där tanken om att det ska vara vin om det är mysigt, ska belönas, slappnas av osv... Ser många såna perfekta tjejer som har dricker Rosé eller något annat alkoholaktigt ett par gånger i veckan på sina fejjan- statusar på sommaren... Värt att precis som du skriver tänka sig för eftersom alla tänker att det händer itne mej,,, Kram

  SvaraRadera
 5. Jag måste bara berätta att jag gjorde en Hälsokoll på apoteket för ett par veckor sedan. Där skulle man ange bl a hur mycket alkohol man dricker per vecka samt per 'gång' man dricker. 9 standardglas alkohol PER VECKA anses vara OK för kvinnor (12 för män tror jag det var) om man ser på den 'skyddande' effekten mot vissa sjukdomar. Detta blir ett drygt glas per dag under hela veckan. Själv tar jag ett glas vin/öl endast på helgerna - tycker det räcker så ;o)

  SvaraRadera
 6. Äsch då, nu glömde jag skriva namnet...
  Kram Towa

  SvaraRadera
 7. Oj! Jag vet inte vad jag ska skriva, 9-12 glas i veckan? Ingenting för mig i alla fall. Men risken är väl stor att tar man ett glas så blir det gärna två och dubblerar man de glasen ganska snart. Roligt med era kommentarer. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera