Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 27 maj 2011

JORDGUBBAR & VANILJGLASS = SOMMAR
Det blev kvällfikat i går kväll. Det var sååå gott.

I dag är det däremot ingen sommar. Regnet formligen öser ner. Skönt att sitta inne i värmen och dricka te.
Jag skjutsade Moa till bussen i morse. Hon och hennes klass är i Östersund på Jamtli.

Härom kvällen nattvandrade jag för första gången i år. Det känns bra att göra en god insats. Sommaren är den intensivaste tiden på året som nattvandrare. Det är då det är mycket ungdomar i farten och vi behövs som mest. Eftersom det är ideelt så är det bra att vi är många som delar på ansvaret när inte alla kan alla tillfällen pga. av arbete odyl. Därför behöver vi bli flera. Ju fler vi är desto tryggare kan våra ungdomar känna sig. Många gånger räcker det med att bara synas och finnas till.
Jag har inga barn i den åldern som är ute i farten ännu, men jag känner att jag ändå vill försöka bygga upp ett förtroende inför den dagen det är dags. Att bli igenkänd som hon som nattvandrar känns positivt inför framtiden. 
nattvandring.nu

 "Prinsen på ärten".
En liten tupplur var vad som behövdes efter att ha idrottat på elevens val hela dagen i går.
Jag hade hämtat dynorna till utemöbeln på kemtvätten, så det blev en mjuk och skön sovplats för Petter.
I dag ska de spela golf på Näsviken, vilket jag tror kan bli väldigt blött och kallt. Men utrustad med regnjacka och stövlar så hoppas jag att han klarar sig. Det finns ju inga dåliga väder sägs det.
Många gånger behöver man som förälder både vara förutseende och ha framförhållning. Det krävs en hel del utrustning när de går i skolan. Inte bara kläder utan väldigt mycket praktisk utrustning också. Det kan jag i bland känna mig lite kritisk till eftersom det i dag finns en hel del ensamstående, arbetslösa och kanske utförsäkrade föräldrar, som har svårt att klara sig ekonomiskt. För det som krävs är oftast inga billiga grejer. Och många barn och ungdomar verkar inte nöja sig med vad som helst heller. Det ska vara ett visst märke eller sort. Jag kan tycka att det är lite fel att vi som föräldrar ger dem dyra prylar/det de pekar på. För om de får allt i tidig ålder tror jag att risken är stor att de bara vill ha det bästa och dyraste fortsättningsvis också, för att de inte är van någonting annat. Jag känner att de inte behöver vänta, längta och sträva efter något speciellt till en speciell ålder längre.
Har de tex. en fungerande cykel så behöver de inte köpa en ny varje år tycker jag.

Önskar er alla en god helg. 
Jag ska rusta för att arbeta.
:O) 


3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig om att barn behöver vänta och längta ibland och att det är viktigt att tänka på de som inte har möjligheterna också. Och lite skönt med regn. Kura ihop sig med en tekopp. Mm, jordgubbar!!! Ha en trevlig helg Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det ofta krävs utrustning / ar , kläder , från skolans sida , för alla aktiviteter som barnen ska delta i .
  Det stämmer inte riktigt med deras policy att det ska kosta så lite som möjligt för barnen att delta i utflykter och liknande .
  Väldigt dyrt måste det bli i alla fall när man har flera barn i skolan . De växer ju också från år till år och kan inte alltid ärva efter varandra . Jag tycker att skolan borde förstå att det är stora kostnader många gånger för föräldrarna .

  SvaraRadera
 3. Vår skola har som policy att det inte får kosta mer än 80 kr /elev med utflykter och annat på ett år. Det funkar, men eleverna vill mera så de säljer kakor och så'nt för att få ihop pengar till vad de nu vill göra.

  Skidor och skridskor ska visst finnas att låna. Värre var det tydligen med cyklar nu till klassikern, men då fixade lärarna lånecyklar till dem som inga hade.

  För visst kan det bli problem.

  SvaraRadera