200 g. smör eller margarin 200 g. mörk choklad 3 ägg 2 1/2 dl. strösocker 3 dl. vetemjöl
Chokladglasyr 25 g. smör eller maragrin 1 dl. vispgrädde 20 plattor after eight
Sätt ugnen på 175 grader Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna. Smörj en form med löstagbar kant ca. 25 cm. med matfett, eller lägg i ett bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall. Blanda matfett, grädde och efter eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning- Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren över kakan. (Kakan är som en kladdkaka) :O)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar