Leendet du sänder ut vänder åter till dig




lördag 23 april 2011

After eight tårta

Ca. 16 bitar

200 g. smör eller margarin
200 g. mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl. strösocker
3 dl. vetemjöl

Chokladglasyr
25 g. smör eller maragrin
1 dl. vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175 grader
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
Smörj en form med löstagbar kant ca. 25 cm. med matfett, eller lägg i ett bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
Blanda matfett, grädde och efter eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning- Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren över kakan.
(Kakan är som en kladdkaka)
:O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar