Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 23 februari 2011

SÖKES: Den optimala tillfredsställningen av livet

Jag har visioner. Jag har drömmar. Jag vill göra så mycket med mitt liv. Jag vill se och upptäcka saker. Jag är nyfiken. Jag vill veta hur saker fungerar. Jag vill lära mig. Knyta nya bekantskaper.
Det kan vara allt mellan himmel och jord. Det är alldeles för mycket som jag inte har en aning om. Inte ens visste existerade.
Det är roligt att veta saker och kunna göra saker.
Jag är lite för bekväm för att utbilda mig. Jag har ett jobb som jag trivs med, men lönen tillåter inga stora utsvävningar, knappt 13.000 kr. i månaden ska räcka till så mycket, framför allt mat, och den är minsann inte billig. Och några billigare alternativ finns inte när man som vi bor på landsbygden.
Hoppet på att vinna en drömresa eller ett nytt kök verkar vara en utopi. Det är näst inpå helt omöjligt. Det är SPARA och SNÅLA som verkar gälla.
Jag träffar folk nästan dagligen som har en utlandsresa inbokad. Jag blir avundsjuk, det sticker jag inte under stolen med, men jag är glad för deras skull. Och det som är så roligt är att folk väljer att prioritera bort de matriella tingen mer och mer mot resor i stället.
Jag uppskattar de små enkla tingen som förgyller vardagen. Att få ett erbjudande från någon annan betyder oerhört mycket, ett bevis på att de har tänkt just på mig och vill tillbringa tid tillsammans med mig.
Det jag har erfarit är att är det meningen så är det. Vi har det inte dåligt på något sätt, men visst skulle det vara roligt att ha råd att åka på den där resan eller renvovera hallen, köket och måla om huset. Men det går ju inte göra allt på en gång. Och så kanske det ska vara? Det kanske handlar om flera år av planering.
Jag har aldrig varit bortskämd. Jag har fått lära mig att hålla i pengarna och tänka mig för.
Jag önskar att jag vore begåvad med uppfinningsrikedom, eller tex. skriva böcker. Då kanske det skulle sätta lite fart på ekonomin.
Här flödar tankarna som ni ser. Vi får se vart de leder. Jag strävar varken efter överflöd eller lyx, jag är inte den typen av person Jag skulle bara vilja kunna få ut liiite mera av vad livet har att ge, "suga ur det goaste" och kunna njuta av det varje ledig stund, och ha ett mål med livet.
Ha en riktigt bra dag, och tack för att ni ger er tid att läsa just min blogg. Det uppskattar jag väldigt mycket.
:O)

8 kommentarer:

 1. Mina tankar kan också gå lite i de banerna i bland.
  kram
  hanna

  SvaraRadera
 2. Det är bara att börja skriva, du har förmågan. Jag lovar, jag köper första boken :-) Kram, Lena.

  SvaraRadera
 3. Och vi uppskattar dig Katarina. Jag tror att det är viktigt att fundera lite på vad man ska göra av livet och vilka prioriteringar man gör utifråns sina förutsättningar ibland. Kram

  SvaraRadera
 4. Ja du, vad ska man bli när man blir stor???

  Fast jag tror och tycker du har något som kanske inte alla som har råd med den årliga utlandsresan har : -Förmågan att se de små glädjeämnena i livet och att göra vardagen till en fin fest!

  SvaraRadera
 5. Hej hej! Länge sen jag hängde med i bloggvärlden nu. Skärpning på mig...fniss.Det där med drömmar...ja vad vore livet utan dom?
  Hoppas att ni har det bra :)

  SvaraRadera
 6. Tack Tack Tack :O) vad ni gör mig glad. KRAM!

  SvaraRadera
 7. Drömmar måste man ha....
  Själv är vi inte så ressugna i det här hemmet,,men tar gärna en fisketur eller grejar i trädgården.
  Vi sålde våra slalomskidor på blocket i lördags och hade plötsligt pengar till att boka en fin stuga på Öland i sommar...
  Det drömmer jag om just nu ;)sol och semester.
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 8. Ja du, varje vecka drömmer jag om att få vara med i grannyran på Postkodslotteriet och då vill jag inte vinna "futtiga" 100-tusen utan det ska vara minst en miljon.
  Drömmer gör jag hela tiden om pengar men framför allt TID att göra det jag mest vill.
  En riktig utlandssemester hade inte heller suttit fel men just nu finns ingen möjlighet till det.
  Jag får nog vara nöjd över att ha sett och besökt många delar av världen ändå.

  Kram Maidi

  SvaraRadera