Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 7 oktober 2010

Tryggt & Varmt


Ute på gatan grävs det för fullt för fjärrvärme.
Om det stämmer som de polska meteorologerna varnar för, att denna vinter ska bli den kallaste på 1000 år i Europa/i mannaminne så kommer detta verkligen i rättan tid.
 Vi behöver inte oroa oss om vi åker bort, stöka på med veden och tänka på om det finns varmvatten eller inte.
Nu kan vi tryggt luta oss tillbaka och njuta.
Varmt välkommen bästa fjärrvärme.

Jag hade tänkt sluta vattna mina blommor på altanen. Vid den här tiden, här uppe, är det nämligen inte speciellt ovanligt att de har frusit. Men nu när värmen fortfarande håller sig kvar, vilket vi är otroligt glada för, så knoppas det som aldrig förr.

Mitt budskap från universum på facebook i dag löd som följande:
Du är en del av universum, en magisk och inspirerande plats.
Stanna upp och ta in all skönhet som omger dig.
Även om detta är mest på skoj så tycker jag ändå att detta säger så mycket.

Jag brukar försöka lyssna på Susanne Lanefelt på onsdagmornar på SVR Jämtland.
Hon har väldigt mycket bra att komma med.
Hon är verkligen en glädjespruta och en inspirationskälla. 
Om fler var lika positivt inställd till livet som hon, så skulle världen se bra mycket bättre ut tror jag. Man blir glad av att höra på henne.
Ingenting är omöjligt, och det finns alltid någonting att glädjas åt varje dag, och varje dag lär man sig något nytt, och det är sant.
Oavsett vilken situation man står i, i livet så måste man försöka hitta ljusglimtar, aldrig tappa viljan och hoppet. Det är den som driver en att fortsätta kämpa och tro på sig själv.
Det hjälper inte att klaga och/eller vara missnöjd.
Det är i slutändan bara en själv och ingen annan som kan påverka och ta ansvar för sitt liv.
Och det försöker jag göra. Alla dagar lyckas jag inte, men då är det bara att ta nya tag nästa dag. För sömnen är bästa medicinen sägs det, och det stämmer väldigt bra, i alla fall på mig.
KRAM!
och ta hand om er
:O)

3 kommentarer:

  1. Har också hört det ryktas om en kall vinter..Men vi får väl se om de har rätt denna gång ;-) Vi eldar ju också med ved, och jag förstår erat dilemma eftersom ni inte har egen ved, annars så är det ju ett mycket billigare alternativ för oss iallafall..Hoppet är det sista som skall lämna kroppen sägs det ju, och visst måste man få klaga ibland och efter det är det bara att spotta i nävarna och ta nya tag :-)Sova vad är det för något *S* Och glöm inte att med en sådan vän som du Katarina som alltid finns vid ens sida med din stöttning och kloka råd så blir bara livet dejligt <3 Kramizzar till dig från mig Miafia

    SvaraRadera
  2. Tack Mia :O) Du är allt bra snäll. Man behöver få höra sådant i bland. Och visst måste man få klaga, men jag tror ändå att du försåt vad jag menar. Alla har bättre och sämre dagar, men det hjälper inte att gräva ner sig och tycka synd om sig själv. Kramar till dig :O)

    SvaraRadera
  3. Ha ha, blev stoppad av Lanefelt i en hälsokostaffär en gång hon frågade mej om jag brukade kniipa blev ju alldeles generad :D Men det är väl bra förståss presis som fjärrvärme :D Kram Katta

    SvaraRadera