Leendet du sänder ut vänder åter till dig
söndag 1 augusti 2010

Jag tycker om...

att ligga och lyssna på regnet. Höra hur det ökar och avtar.
Det är hur konstigt det än kan låta en ynnest att kunna höra detta regn och själv ligga i sängen och bara lyssna. Regn är ett sådant där sövande och behagligt ljud som gör att jag känner mig god till mods.
Lika mycket jag tycker om att kliva upp på morronen och ta en rask promenad med stavarna. I dag var det en sådan där extra ordinär morgonpromend med fint väder och med ett intressant radioprogram i öronen, med intressanta gäster hos Stina Gardell där de bla. pratar om deras syn på åldrandet blandat med bra musik.
I dag är det den 1 augusti. Den tredje sommarmånadens första dag. Jag ska packa och ställa för att åka till Ullared i morgon. Vi åker egentligen redan i kväll. Jag och Petter ska sova över hos min syster i Östersund, medan resten av familjen fortsätter att köra för att komma en bit på väg.
Petter och jag sätter nämligen oss på tåget i morgonbitti och ska beräknat vara framme i Varberg kl 18 i morgonkväll. Ett mycket bra alternativ tycker vi så att vi inte ska börja vår semesterresa med att gå varandra på nerverna. Att sitta som 5 packade sillar i en volvo i 100 mil är inget bra utgångsläge. Hem åker jag tåg med Elias och Moa.
Det bästa hade förstås varit om vi alla 5 hade kunnat åka tåg, men vi är i behov av en bil där nere.
Förra veckan var det besökrekord på Gekå´s med 27 000 på samma dag. På denna lilla ort som faktiskt Ullared är. Ofattbart!
För den som inte har varit där och har sett det med egna ögon är det svårt att förstå helheten.
Det måste upplevas och jag lovar att det är värt ett besök.
:O)

3 kommentarer:

 1. Tåg och semester i ett sommarvarmt södra Sverige låter fint. Vet ju att du gillar Gekå's, men efter att ha sett ett avsnitt av Dokusåpan därifrån i vinter är jag oerhört tacksam över att inte få tillfälle att uppleva det själv ;)Ha en skön semestertripp!

  SvaraRadera
 2. Tack Anneli det ska vi ha:O) Dokusåpan speglar inte det rätta Gekå´s tycker i alla fall jag. Jag har aldrig sett sådana "konstiga" människor där. Och man behöver ju inte åka dit precis när det är som värst. Det finns allting där och det är defintivt inga skitgrejer. Det är ett perfekt ställe att handla kläder till barna. Kramar Katarina.

  SvaraRadera
 3. Ja jag får hålla med dig om Ullared.
  Som gammal Jämtlänning bor jag nu relativt nära Ullared numera och har varit där många gånger. Speciellt när barnbarnen var små för då kunde man få ihop jättemånga julklappar till var och en för en enormt liten peng.
  Numera ska man försöka få en bild på Morgan på lagret och han ställer gärna upp på gruppfoto.
  Ha en fin tripp i alla fall.

  Kram Maidi

  SvaraRadera