Leendet du sänder ut vänder åter till dig




onsdag 14 april 2010

Mycket har hänt....

sedan sist.
I söndags firade jag min födelsedag. Jag fick så många fina presenter.
Jag blev riktigt bortskämd, men det är väl så det ska vara när man fyller år. Men det är alltid med blandade känslor som jag fyller ett år äldre. Det känns alltid bättre på något sätt att fira andra som fyller år tycker jag.
I måndagsmorse satte vi (jag, mamma och Annika) oss, förväntasfulla på tåget som gick kl. 6 till Stockholm för en tvådgarsvistelse där tillsammans.
Jag gillar att åka tåg. Det är som en flera timmars lång meditation. Det skulle lätt kunna bli mitt nya fritidsintresse, men det skulle kanske bli lite dyrt i längden förstås.
Annika hade bokat in oss på ett vandrarhem (City Hostel) på Kungsholmen, inte alls långt i från centralstationen. Ett jättefräscht vandrarhem.
Kl. 14.30 hade hon även bokat bord på Grand Hotel på afternoon tea.
Vi kunde sitta en stund utanför Grand Hotel och njuta av solen och titta på alla människor som gick förbi innan vi gick in och satte oss.
Det var en riktigt vacker och härlig vårdag i vår huvudstad.Påskliljor prydde hotellets utsida så fint.Vi blev serverade riktig champange, Pol Roger.Sedan kom servitrisen in med ett trevåningsfat fyllt med godsaker.Överst var det scones, naturella och chokladscones. Till det var det lemoncurd, hjortronsylt, hallon och björnbärssylt, slungat smör och grädde.På mitten var det sandwiches med olika innehåll som lax, skinka och skagen.Och längst ner var det bakverk.
Och till detta drack vi ett svart te från Kina milt smaksatt med citrus och apelsin speciellt blandat för Grand Hotel.
Även om det var små bitar av alla sorter så fick vi äta sakta och länge.
Det var väldigt trevligt, annorlunda och roligt att få pröva på detta.
Jag rekommenderar det varmt.
Jag beundrar Annika som är så driftig och har ögonen öppna för nya och roliga saker som man kan göra utan att det kostar skjortan.
Efter detta kalas fanns det tid för shopping och sedan middag lite senare på kvällen.
I går gjorde vi också stan, så nu är plånboken tunn minsann. Men det är roligt att passa på att handla när det finns så otroligt mycket att välja och vraka på. Gladast blev jag över att hitta två par jeans i helt rätt storlek för mig. I vanliga fall brukar jag behöva lägga upp dem.
I dag skulle jag ha jobbat, men sedan kl. 2 i natt har Elias kräkts minst en gång i timmen.
I skrivande stund har det lugnat ner sig en aning, men han är riktigt tussig och har rejält ont i magen lillpluppen.
Jag har inte varit på jobbet på två veckor, så det känns lite konstigt Det känns nästan som att jag gör något tokigt. Samtidigt känns det skönt att ha fått vila upp mig och kommer tillbaka på jobbet med nya friska tag på lördagmorgon.
Jag ska fortsätta fila på CV/arbetsansökan så jag kan skicka in den, den här veckan.
See ya!
:O)


4 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det ser ut! Minisemestrar är så underbart och ger energi! Hoppas E kryar på sig snart och att resten av familjen klarar sig. Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Tack själv !! det var verkligen roligt att få umgås och det på ett så angenämt sätt... Kramis !!

    SvaraRadera
  3. Trevligt du haft med de dina Katarina! Usch för magsjuka, hoppas det går över fort & att ni övriga klarar er!! Kram

    SvaraRadera
  4. Det ser ut som om ni haft en härlig vistelse, det vet jag också genom din mor! Man kanske gör såna saker tillsammans för sällan? Tack för att du inspirerar! Kram Kattis

    SvaraRadera