Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 5 februari 2010

Mera snö.....

Jag tänkte det kunde vara lite roligt och jämföra med hur det såg ut bakom väggen
den 29 december 2009 då vi kunde skönja i princip hela busken,
och i dag den 5 februari 2010 då det endast sticker upp några enstaka "strån".

På något sätt får detta mig att tänka på klimatförändringen. Jag tror att vi kan skatta oss lyckliga som inte märker av den så markant här. För vi har haft rejäl kyla enda sedan före jul, och snön fortsätter att dingla ner från skyn.
Och i södra Sverige får de också "smaka" på vintern. Det tycker jag som bor här bara är nyttigt för sörlänningarna. Det som är mycket märkligt är att de aldrig lär sig att rusta för vinter. För förr eller senare så kommer den och då står de där med "skägget i brevlådan".
Det är bedrövligt att det 2010 inte går komma fram i tid med varken tåg eller flyg pga. snö och kyla. De säger att rälsen och flygplansvingarna hinner frysa snabbare än de kan spola osv. Visst förstår jag att det handlar om pengar som allting annat, men i detta fall handlar det om service och det måste väl gå före allting annat för att slippa tappa resenärerna?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^
En annan sak som jag har reagerat på den här veckan är att landstinget ska dra ner på ytterligare personal. Jag kan definitvt inte förstå hur de har tänkt sig hur den ekvationen ska gå i hop med att de ska bedriva en högkvalitativ vård när personalen redan nu, i princip går på knäna för att hinna med? Och så "hotar" de med att den personal som blir kvar måste jobba varannan helg. Detta känns minst sagt oroväckande i alla avseenden.
Är det inte meningen att vi ska kunna känna oss trygga med att vi ska få den vård vi behöver den dagen vi blir sjuka?
Är det så krasst att det åter igen blir ättestupan som gäller när man blir gammal?
Det känns som att vi går tillbaka till 1800 kallt då (det händer även nu) de fick försöka avgöra vem som hade största chansen att överleva och sedan låta resten dö en plågsam död.
Ja inte känns de som att vi bor i ett välfärdssamhälle, snarare tvärtom.

Det finns människor som redan nu står på ruinens brant ekonomiskt av olika anledningar, och då anses man som snål när de inte skänker en slant till de drabbade i Haiti. Fy skäms till er som tänker så om din "näste". Det vore otroligt enkelt att skänka pengar om man har månadslöner över 30.000 kr. klassen, bonusar och pensionsparanden därutöver.
Jag blir så upprörd när jag tänker på det.
Nä nu ska jag gå ut och avreagera mig tillsammans med snöslungan.
På återseende.
:O)

7 kommentarer:

 1. Och det jag tycker är mest upprörande är att våra skattepengar går till administration i alla dess former istället för vård - det retar mig otroligt mycket. Jag har de senaste åren 'roat' mig med att läsa platsannonser inom Landstinget - det har funnits en hel del underliga tjänster som jag starkt ifrågasätter om de egentligen är nödvändiga? Nä, ta och avskaffa Landstinget med dess direktörer, staber och politiker. Lägg vården direkt under staten och låt skattepengarna gå till vården - det vore grejer det! Då skulle det sannolikt räcka till att höja lönerna för de vårdanställda SAMT nyrekrytera - det tror jag på! Trevlig helg!
  Kram Towa

  SvaraRadera
 2. Du är så klok Towa, tänk om fler tänkte som du då skulle det med all säkerhet se ut som du skriver, och jag håller med dig till punkt och pricka. Jag önskar er detsamma en trevlig helg.
  Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 3. Hur länge ska de som jobbar på golvet orka?

  Önskar er en trevlig helg tillbaka!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Blir också upprörd. Svårt att förstå att ett så rikt land som Sverige inte ska ha råd med vård. Jag tror som Towa mer på statligt alternativ än på privat. Kan vi rösta på Towa till hösten månntro? Kram

  SvaraRadera
 5. Det tycker jag absolut att vi gör Jenny :O)
  Kramar.

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha - ni är bra roliga ni :o)))

  SvaraRadera
 7. Näää det är på fullaste allvar :O)

  SvaraRadera