Leendet du sänder ut vänder åter till dig




söndag 15 november 2009

Rosépepparbiffar

Bilden är inte riktigt rättvis till maträtten, men jag kan garantera att det är supergott.
För 4 personer
600 g köttfärs
1/2 dl. vispgrädde
1/2 dl. vatten
2 msk. ströbröd
1 liten gul lök
salt
3/4 msk. krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
Sås
1 msk. rosépepparkorn
1 msk. smör el. margarin
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl. vispgrädde
1 dl. creme fraiche
1 msk. tomatpuré
soja och ev. salt
Gör så här:
Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt svälla en kort stund. Skala och finhacka löken.
Blanda alla ingredienser till färsen väl och smaka av med kryddningen. Forma små biffar och stek dem på medelhögvärme. Lägg dem i eldfast form och varmhåll.
Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter. Smula ner buljongtärningen, rör i grädde och creme fraiche. Låt såsen småputtra i ca. 5 minuter. Smaka av såsen med tomatpuré, soja och ev. salt.
Häll såsen över biffarna.
Låt er väl smaka!
:O)

3 kommentarer:

  1. Hejsan!

    Detta låter gott! Det måste jag pröva på. Om en liten stund ska vi till en bekant och äta svartsoppa och gås. Det var ju Mårten gås i förra veckan.
    Kram Gun

    SvaraRadera
  2. Hej Gun! Vi har bjudit er på rosépepparbiffar för något år sedan :O) Kram Katarina

    SvaraRadera
  3. Låter smaskens, får prova det....
    Kram
    Lena

    SvaraRadera