Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 25 augusti 2009

Jag är lyckligt lottad....

som har så många fantastiskt fina vänner. Alla har sina egenskaper, intressen, kunskaper och erfareheter. Det är det som är så skönt att känna olika slags människor som jag kan diskturera eller gör olika saker med. Det vidgar mina vyer.
Det blir aldrig tråkigt. Jag uppskattar människors ärlighet och som på ett helt naturligt sätt kan lägga fram saker och ting. Att få andras syn på saker är otroligt värdefullt då jag kanske inte alls har tänkt på det eller på det sättet.
Vänskap handlar mycket om ett givande och tagande. Det beror helt och hållet på vart i livet man står, vad som händer och sker och helt enkelt att alla har olika dagar.
Det som är viktigt är man inte blir för mycket på, som ett plåster på en annan människa och lägger sig i sådant man inte har att göra med. Det handlar om respekt och acceptans till andras integritet. Man kan inte äga/ha ensamrätt på en vän.
Vissa vänner kommer man mer in på livet än andra, men alla är lika värdefulla på sitt sätt.
Jag är otroligt tacksam när jag får ett förtroende. Det visar på att den personen litar på mig och känner trygghet i att hon kan prata med mig.
Av erfarenhet vet jag att det är väldigt viktigt att välja ut några få väl utvalda personer som man kan prata med. Att prata med alla om allting blir aldrig bra. Det kommer oftast surt tillbaka då någon har missuppfattat eller tolkat det man sagt på ett annant sätt. Dessutom tar det alldeles för mycket energi att dela hela sitt liv med alla då det blir för många som är involverad och har insyn i allt man gör.
På jobbet pratar jag sällan eller aldrig om mitt privatliv. Det blir enbart vardags och arbetsprat.
Sedan vad jag skriver här på min blogg är upp till var och en att läsa eller inte. En del uppfattar mig alldeles för öppen och ärlig och det bjuder jag på. Jag skriver det jag anser känns bra för mig. Jag har lärt mig att acceptera att alla inte tycker om mig, och jag tycker inte om alla heller. Jag har sållat både en och flera gånger i min vänskapskrets.
Att få umgås med en person som ger mig mycket energi i form av allt som rör livet uppskattar jag otroligt mycket och jag hoppas att jag kan förmedla samma energi tillbaka.
En riktig vän står kvar även när det gungar och stormar. En riktig vän tycker om en för den man är även om man gjort något dumt.
Jag sänder en kram till var och en som vet om sig att du är min vän. Jag uppskattar er och tycker om er var och en på ert sätt.
:O)

7 kommentarer:

 1. Även fast vi har några år mellan varandra ser jag dig som min vän Katarina och det hoppas jag du vet! Jag tycker om dig väldigt mycket. Kram Linnea

  SvaraRadera
 2. Tack Linnea! vad glad jag blir. Jag tycker om dig också väldigt mycket. Du är en otroligt omtänskam och snäll person. Åldern spelar ingen roll när man känner att personkemin fungerar.
  Jag tycker att din blogg är rolig att läsa och hoppas att motivationen att träna fortsätter. Man vinner så otroligt mycket på att röra på sig.
  Många kramar din x moster.

  SvaraRadera
 3. Var och en skriver ju vad man vill på sin blogg
  och det är ju en av tjusningen med bloggandet också.
  Man kan ju inte blogga för att andra ska vara nöjda och glada :-).

  kram
  strömma

  SvaraRadera
 4. Hej vännen, du är min goa vän... Har alltid varit och kommer alltid att vara. Du finns alltid där när det lyser en sol eller blåser snålblåst eller storm... Önskar dig all lycka i världen Kramizzar mia

  SvaraRadera
 5. Hej!!!
  Vilka kloka ord om vänskap....
  Att behöva "städa i vänskapsgarderoben"gör ont i stunden och samtidigt så är det bäst i längden...vänskap är ett givande och tagande och det känns så väl när det är rätt.
  Riktiga vänner är något som inte växer på träd....men dom man har är unika:O)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för alla fina kommentarer! Jag blir både glad och varm. Det betyder så mycket. Kramar Katarina.

  SvaraRadera
 7. Många kramar till dig min vän. Skönt att veta att du finns där, även om det blir långt mellan varven ibland. Lena.

  SvaraRadera