Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 4 augusti 2009

Mina fina barn

Inte trodde jag att mitt liv skulle förändras så mycket som när jag fick barn.
Är det någon som verkligen kan framkalla alla känslor hos mig så är det mina barn.
Det är dem som kan göra mig mest förbannad och ledsen, samtidigt som de gör mig enormt glad och lycklig.
Oron för att det ska hända dem någonting finns med mig hela tiden. Samtidigt så kan jag inte "låsa" fast dem och hindra dem från att utvecklas.
Det är en balansgång hela tiden.
Det finns inget garantikvitto som skickas med dem hem från BB, men det vore klart önskvärt. Med det menar jag att de skulle garanteras fri från olyckor och sjukdomar för all framtid tills döden träder in pga ålderdom. Precis så som jag önskar att mitt liv ska bli. Men det handlar inte om att dra en nit eller turlott tror jag. I stället tror jag att det mesta som sker har en mening. På gott eller ont, tyvärr. Lite av det som sker tror jag har att göra med vad man förtjänar, hur jag är som person och hur jag är mot andra.
Det skulle kännas främmande för mig att inte ha några barn, samtidigt som jag vet att det inte är någon självklarhet.
Det mesta som sker med barnen är positivt medan en del saker skulle jag mer än gärna vilja vara utan. Syskonkärleken dem i mellan är inte alltid den mest kärleksfulla om man säger så. Sedan får alla tolka det precis som man vill :o)
Elias Moa Petter
Moa
Petter
Som mamma har jag utvecklats oerhört mycket som person på flera plan. Det går tex. inte vara egotrippad och bara tänka på sig själv, vilket väldigt många gör tycker jag.
Att få följa dessa 3 på deras resa genom livet är ett privilegium.
Framtiden är oviss och det är det som gör det så spännande. Det finns inget färdigskrivet. Bladen är tomma och det är upp till oss att fylla på allt eftersom.
Det blir en levnadsberättelse. Något jag tycker är fascinerande och intressant.
Jag vill att mina barn ska känna sig trygga i sig själva. Det tycker jag är viktigt för att klara sig bra här i livet, vilket jag tror och hoppas att de gör.
Jag ska vara närvarande så mycket jag bara kan och visa dem att jag
bryr mig, ser dem och älskar dem.

3 kommentarer:

 1. Gud vilka söta och vackra barn! Mina små kusiner :-) ...

  SvaraRadera
 2. Vilka fina barn du har.
  Ja att få barn förändrar livet helt och hållet och det är härligt att få vara med i den resan med barnen som pågår hela tiden.
  Det är en evig balansgång mellan att skydda dom
  och att lära dom att bli självständiga.

  kram
  strömma

  SvaraRadera
 3. Ville bara snabbt säga innan jag går och lägger mig att jag tycker att du är en väldigt bra mamma till dina barn! Du bryr dig om dem, du är bestämd men rättvis! Det kommer gå bra för Petter, Moa och Elias i framtiden/livet från den barndommen de haft!
  Kram / Linnea.

  SvaraRadera