Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 28 juli 2009

Hej alla glada!

I am baack :o)
Nu är vi hemma efter 5 dagar i huvudstaden (Fjollträsk). Det har gått över förväntan bra.
Vi har bott i en etta, min suveräna vän Saras fina lägenhet.
Vi har faktiskt inte lyckats irra bort oss i tågens, tunnelbanornas, pendeltågens och bussarnas stressade och minst sagt förvirrande värld. Det gäller att vara skärpt och ha koll på barna, sig själv och packningen. De gör sig inte självt om jag säger så. Tålamodet sätts på prov fler än en gång, inte minst när vi var på Gröna Lund.
Jag säger bara PUST! Det är ett under att ingen försvann i vimlet under sommarkrysset. Det kändes som hela Sveriges befolkning befann sig just på denna plats precis samtidigt som vi. Jag undrade både en och två gånger under dessa 11 timmar som vi befann oss där varför man utsätter sig för något slikt. Värst var nog ändå att stå i kö, allt från toaletterna till karusellerna. Mer än halva tiden gick åt till att just vänta.
Det bästa var vädret. Det kunde inte bli bättre med tanke på att det spöregnade här hemma. Solen sken på oss hela dagen. Inte förrens på kvällen blev det lite kyligare.
En och annan Strömsundsbo sprang vi också på.
Jag tycker att vi lyckades hinna med allt som vi hade tänkt och lite till. Gunnar ville gå på vasamuseumet på torsdagen. En rackarns massa människor från världens alla hörn var det där. Efter det sprang vi i några affärer som roade barnen tills fötterna sa i från.
På fredagen gick vi i gamla stan och såg vaktbytet på slottet. Sedan åkte vi ut på Skansen som faktiskt blev en riktig besvikelse då vi knappt såg några djur alls. Hade vi inte löst in oss på akvariumet och sett den kärlekskranke påfågeln så hade det kännts som bortkastade pengar. Ändå var det inte stekande sol just den dagen så det var mycket märkligt att inga djur var på hugget och framme ur sina gömmor.
Lördagen tillbringades på Grönan i all sin glans.
På söndagen åkte vi med tåget till Uppsala och hälsade på min gomoster Aina och hennes man Luis. Pappa kom och hämtade oss med tåget och sedan hade mamma och Aina ställt i ordning en hel buffé av god mat som vi avnjöt på deras mysiga uteplats. Vi kände oss rätt så trötta och slitna efter 11 timmars(häst)passet på grönan så det var skönt att bara få sitta och vila och ha det skönt. Det var roligt att träffas och prata om dittan och dattan. Gränby centrum hann vi också med en sväng innan marängswischen. Sedan bar det av tillbaka till Stockholm med tåget.
I går måndag letade vi oss ut till Globen och shoppingcentrumet där. Ett lagomt och bra avslut på resan. Tågresan hem gick smärtfritt. Vi var trötta, men nöjda.
Visst önskar man att när man åker i väg på semester så ska barna som i en förtrollning bli snälla och inte bråka och slåss. Men så är ju dock inte verkligheten.
De liksom Gunnar och jag är helt enkelt precis som vanligt, som om vi vore hemma.
Man kan ju egentligen inte begära något annat heller.
Alla har så höga förväntningarna och man föreställer sig hur man vill att det ska bli, och så blir det inte riktigt så när allt plötsligt blir verklighet.
Det är egentligen allas personliga ansvar att det ska bli en lyckad semester, men det är kanske lite för svårt att förstå det när man är liten. Att man måste försöka bjuda till lite även om det inte är precis det man vill själv. Samtidigt så blir alla en erfarehet rikare. Förhoppningsvis så lär alla sig någonting.
Det man kan konstatera är att borta är jättebra men hemma är alltid bäst.
Det är nyttigt att komma bort för då uppskattar man hemmet mer när man kommer hem.
Jag kompletterar med bilder från resan lite senare.

4 kommentarer:

 1. Föstår att ni haft sköna dagar i storstaden.
  Där finns stora möjligheter att förströ sig på allt mellan himmel och jord.
  Ha det så bra under veckan.
  Gun

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem!

  Jo, Stockholm är kul - ett tag. Men jag är rätt fascinerad av dem som orkar bo där. Vi är nog rätt bortskämda häruppe i vår kö-lösa tillvaro.

  SvaraRadera
 3. Du e underbar Katarina... Och vad kul att ni haft det bra och att solen har lyst på er Kram

  SvaraRadera
 4. Kul att ni fick en sån bra semester och jag förstår att det tär på tålamodet. Det är inte lätt att få allt att klaffa. Sen köer kan ju få vem som helst att tappa tålamodet. Bra kämpat!
  Ha en fortsatt bra sommar. Kram

  SvaraRadera