En av favoritmiddagarna hos oss
Vi äter det året runt och det är alltid lika gott.
Kryddblandning
till ca. 1 1/4 kg. revbensspjäll
1-2 msk. olja
1 msk. soya
1/2.1 tsk. salt
2 krm. svartpeppar (fin el. mellanmalen)
Sedan efter smak timjan, ingefära eller rosmarin
(Jag föredrar timjan)
Ugn 175 grader
Lägg revbensspjällen med bensidan upp. Pensla köttet. Sätt in formen i mitten av ugnen.
Vänd och pensla köttet efter 30 minuter.
Stek i ytterligare 30-45 minuter(det beror lite på hur stora bitarna är)
När benen kan lossas från köttet är det färdigt.
Såsreceptet hittar du under köttfärslimpanreceptet under äldre inlägg.
Servera gärna med klyftpotatis till. Jag brukar föredra att ha skalet kvar. Ringla över olivolja och strö över havssalt och timjan.
mums det ser ut!! träffade Gunnar på dansen å hälsade till dej!! Har han gjort de??!!
SvaraRaderaVa synd att du inte va där!!
Ses!
Kram!
Hej, ser gott ut, även jag gjorde revbensspjäll i helgen , men inte samma recept... Ville bara säga att du har en bra blogg :)Kram Malin B
SvaraRaderaHej igen
SvaraRaderaKul att du tittade in hos mig..sent gör ju inget :-).
Det är så kul att hitta "flatabloggare".
Du har många goda recept här.
Hälsningar ifrån stan
strömma
Jag ser att det blev lyckat, du är duktig kram Mia
SvaraRaderaHar precis läst ikapp några dagar, då mitt usla humör (pga vädret) de senaste dagarna hållit mig från datorn. Vill bara säga - du är både stark och god! Stor kram!
SvaraRaderaVi har inget mera hört ang Åre, så nu funderar vi på att följa LG till Tallin i slutet av månaden i stället. Åre blir säkert jättebra, vi kommer att sakna den helgen och er
Tack alla ni, och ett speciellt tack till "Strömma" och Malin. Det gläder mig att ni gillar min blogg. Stor kram till er alla/Katarina.
SvaraRadera