Leendet du sänder ut vänder åter till dig




söndag 12 juni 2011

Rabarberpaj med marängtopp


8-10 pers.  Ugnen 200 grader

125 g  smält smör
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker

1-2 msk vetemjöl

4-5 dl. rabarber i centimeterbitar
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Maräng
5 äggvitor
1/2 tsk ättiksprit 12%
2 1/2 dl strösocker

Rör i hop det smälta smöret, mjöl och socker. Tryck ut degen i en pajform.
Täck pajskalets botten med vetemjöl.
Lägg i rabarbern och strö över strösocker och vaniljsocker.
Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Ta ut pajen och låt den svalna några minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt med marängen.
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och hälften av sockret med elvisp till ett fast skum.
Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare någon minut.
Bre marängen lite toppigt över rabarberpajen och grädda i ca. 15 minuter tills marängen fått färg.
Låt svalna något.
Servera med vipsgrädde, vaniljvisp eller glass.
:O)

3 kommentarer:

  1. Mmm...så gott det ser ut! Får nog ta och testa!
    Ha en underbar dag!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Men vad alla bakar smarriga saker idag då. Jag blir ju jättesugen, men tack för receptet i alla fall för det sparar jag..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  3. Åååååh vad gott!! Tack för receptet :) Kram Katta

    SvaraRadera