Leendet du sänder ut vänder åter till dig




torsdag 5 mars 2009

Köttfärslimpa

Snabbt Enkelt Gott

Ca. 800 gr. köttfärs
1 pkt. fransk löksoppa
2 dl. grädde
2 ägg
Låt löksoppan och grädden svälla i ca. 10 min.
Blanda i köttfärsen och äggen
Lägg i en ugnsform
Jag brukar pensla med flytande margarin och soja över limpan för lite extra smak.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 40 min.
Serveras med tex. potatis och redd steksås el. stuvade makaroner
3 dl. vätska (steksky+vatten)
1/2 köttbuljong
2 msk. vetemjöl
1/2 dl. vatten
1/2 dl. grädde
1-2 tsk. soja
(salt, svart eller vitpeppar)
Koka upp sky, vatten och buljongtärning. Rör ut mjölet i vattnet till en klimpfri redning. Häll i den under omrörning. Koka såsen 3-5 min. Späd med grädden och smaksätt med soja och ev. salt och peppar.
För att få lite extra steksky slå på lite vatten medan köttfärslimpan står i ugnen.
Hoppas att det ska smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar